Corien Oranje schrijft boek over terugkeer wolf

In het jaar dat de christelijke auteur Corien Oranje haar 20-jarig schrijversjubileum viert, verschijnt het 20e deel van haar serie over Juf Fiep: ‘Pas Op Voor De Wolf, Juf’. Het kinderboek gaat over een actueel thema: de terugkeer van de wolf in Nederland. Oranje heeft het op een verrassende manier verwerkt in haar verhaal en gecombineerd met het sprookje over de wolf. Ditmaal gaat niet Roodkapje op bezoek bij oma, maar juf Fiep en haar klas.

Corien Oranje heeft al meer dan 125 titels op haar naam staan. Haar boeken zijn vertaald in het Engels, Duits, Frans, Indonesisch, Chinees, Fins, Hongaars en Koreaans.

Achterin het 20e deel van haar serie over Juf Fiep staan tips hoe je het beste kunt reageren als je een wolf tegen komt. Er staat ook een waar gebeurd verhaal in van Sylvia de Wolf die in 2023 in Doetinchem een wolf tegenkwam. Hij liep zomaar op straat en deed een dutje in een achtertuin. De politie werd gewaarschuwd en gaf de wolf een spuitje zodat deze ging slapen. De dierenarts keek de wolf na om te zien of hij gezond was. Daarna mocht de wolf terug naar het bos. Deze gebeurtenis vormde een inspiratiebron voor Corien Oranje.

De klas van juf Fiep krijgt in het boek buiten in de natuur les. Achterin het boek staan voor de jonge lezers ook opdrachten om te doen in de buitenlucht. Oranje vraagt hen op te schrijven wat ze zien, horen, ruiken en voelen en hierover een gedicht te maken.
De tekeningen in het boek zijn van Marja Meijer.

Meer informatie over de schrijfster en tekenares zijn te vinden op www.corienoranje.nl en www.marjameijer.nl

‘Pas Op Voor De Wolf, Juf’, deel 20 van de serie over Juf Fiep, Uitgeverij Columbus, 48 pagina’s, 11, 99 euro, 9789085435563

Auteur: Rosanne de Boer
Beeld: Schermafdruk Video
Web: www.corienoranje.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies