Ruim 60.000 mensen bezochten dit jaar Opwekking

Biddinghuizen, de 54e Pinksterconferentie van Stichting Opwekking werd bezocht door ruim 63.000 mensen. De zondag, traditioneel de drukste dag van de conferentie, trok dit jaar 53.000 mensen. Daarnaast telde de digitale Pinksterconferentie, waarbij mensen thuis mee konden kijken, ruim 700.000 views. Op de maandag van de conferentie nam vertrekkend directeur Ruben Flach afscheid van de Pinksterconferentie tijdens de samenkomst.

De bijna 63.000 bezoekers woonden verschillende programma’s bij in het volwassenenprogramma, het jongerenterrein van Youth.Opwekking, de Teenzone, het Kinderplein en de Bijzondere Mensen Tent. Op alle terreinen en pleinen vormde het thema ‘Dichterbij’ de rode draad.

Dankbaar

Algemeen directeur Ruben Flach: “We zijn ontzettend dankbaar voor deze 54e Pinksterconferentie. We hadden vooraf echt het verlangen dat mensen een stap naar God zouden zetten, wat we hebben verwoord in het thema Dichterbij. We lezen in de Bijbel, dat God nadert wie tot Hem naderen. En we horen nu al veel verhalen en getuigenissen van mensen die voor het eerst of opnieuw een stap naar Jezus hebben gezet. Mensen die antwoorden op Zijn uitnodiging om dichterbij te komen. Maar ook verhalen van nieuwe hoop, bemoediging, herstel en genezing. Het maakt ons dankbaar voor wat God in Nederland doet en ook digitaal naar zoveel andere plekken. En dat is ook waarom we elk jaar opnieuw deze conferentie organiseren: we hebben het verlangen dat mensen bekend worden met wie Jezus is en met het krachtige werk van de Heilige Geest.”

Afscheid Ruben Flach

Tijdens deze conferentie nam algemeen directeur Ruben Flach na tien jaar afscheid van de Pinksterconferentie. En daarmee van alle bezoekers. Tijdens de samenkomst op maandagochtend was een moment waarop mede-directeur Carlino Bus, het bestuur en de leiders van de visieteams van de terreinen en pleinen voor Ruben en zijn vrouw Mirjam hebben gebeden. Ruben Flach nam afscheid met de woorden: ‘De Pinksterconferentie is niet meer van Opwekking, maar van Nederland. Door God aan ons allemaal gegeven.’ Formeel treedt Ruben Flach per 1 juli a.s. uit dienst bij Stichting Opwekking.

Digitale Pinksterconferentie

Het digitale platform www.digitalepinksterconferentie.nl kwam ruim boven de 700.000 views, waarbij elke view wordt meegeteld vanaf 15 minuten. Het platform zelf kende 90.000 unieke gebruikers, dat is een stijging van 67 procent ten opzichte van 2023 toen het platform 54.000 unieke bezoekers had. Daarnaast werd een totaal van 111 landen wereldwijd bereikt, uit alle werelddelen keken mensen live mee. Het platform blijft – voor het gratis terugkijken van de diensten en een groot deel van de seminars – nog beschikbaar tot 1 september 2024.

Pinkstervuurtjes

Ook leefden mensen mee in de zogenaamde Pinkstervuurtjes. In totaal waren er 19 bij Opwekking aangemeldde Pinkstervuurtjes van groepen kerken of vrienden die op afstand het programma volgen, waaronder in Tsjechië, Oostenrijk en op Malta.

Jaar van Gebed

Tijdens de Pinksterconferentie deed Pete Greig van 24-7 Prayer de aftrap voor een Jaar van Gebed: een jaar waarin christelijke gemeenschappen en kerken dag en nacht bidden dat Gods Koninkrijk dichterbij komt. Waarbij groepen een week kunnen ‘adopteren’ om non-stop te bidden. Zo sluiten de weken op elkaar aan en wordt het gebedsjaar gevuld.

Sing-in

Dit jaar werd de sing-in geleid door Reni en Elisa Krijgsman en hun drie dochters. De sing-in trok een bezoekersaantal tussen de 45.000 en 50.000 mensen.

Collectedoel

Op vrijdag maakte operationeel directeur Carlino Bus het collectedoel van dit jaar bekend: een bedrag van 1,1 miljoen euro. Dat bedrag is na het laatste collectemoment op de zondagavond voor 98 procent gehaald. De collecte van de maandagochtend komt altijd volledig ten goede aan de vooraf geselecteerde zendingsdoeleinden. Dit bedrag wordt later bekendgemaakt.

Opwekkingsliederen cd 48

Elk jaar verschijnt met Pinksteren een nieuwe aanvulling op de bundel Opwekkingsliederen. Cd 48 bevat twaalf liederen die in het afgelopen jaar verspreid werden gereleased. Tijdens de samenkomsten en in de sing-in op zondagmiddag zijn de nieuwe liederen volop gezongen. Tijdens het aanbiddingsconcert op zaterdagmiddag werden videobeelden gemaakt voor de live-video’s van de liederen. De nieuwste cd is vanaf dit weekend te koop in de webwinkel van Opwekking en te beluisteren via de bekende streamingdiensten.

Stichting Opwekking

De Pinksterconferentie wordt georganiseerd door Stichting Opwekking. Opwekking wil mensen helpen om Jezus te volgen in de kracht van de Heilige Geest. We doen dit vanuit vier pijlers: verkondiging, generaties, muziek en leiderschap.

Auteur: Maartje Dekens
Beeld: © Henk-Jan Oudenampsen
Web: www.opwekking.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies