Interactieve avond over sociale media: Kom van dat scherm af!

De film ‘befriendly’ ging eerder dit jaar in Kinepolis Jaarbeurs Utrecht in première en is binnenkort opnieuw te zien. Op zaterdagavond 1 juni organiseren Young Talent en jongerenwerkorganisatie The Mall Gorinchem, een interactieve filmavond voor jongeren en volwassenen.

De 16-jarige Dina Selma Bousslham is initiatiefnemer en co-regisseur. Ze hoopt op een mooie avond voor de bezoekers: “Door middel van gezelligheid, entertainment, film en een Q&A, gaan we nadenken over social media. Wat zijn de kansen en gevaren ervan. Ik hoop dat meer jongeren gaan inzien dat er ook gevolgen zijn van hun acties op sociale media.”

Eindexamenopdracht

In de speelfilm van 35 minuten, worden de vrienden Sophie, Emily, Levi, Noor, Mo en Britt gevolgd. De nieuwste app ‘befriendly’ zorgt voor onderlinge spanningen. Wanneer Emily door Sophie wordt exposed, dreigt het helemaal mis te gaan. Daarop besluit de groep het heft in eigen handen te nemen. Het filmproject ontstond vanuit een eindexamenopdracht. Voor jongeren was het een unieke ervaring om actief deel te nemen aan een echte productie op een filmset.

Gratis

De avond is gratis en start om 19:30 uur in het Oosterlicht aan de Kruithoorn 1 in Gorinchem. Er zijn honderd plaatsen beschikbaar voor jongeren vanaf 10 jaar, opvoeders en geïnteresseerden. De zaal is open vanaf 19:15 uur. Na afloop om 20:45 uur is er ruimte voor een hapje en een drankje. Bezoekers maken kans op een gratis exemplaar van het nieuw verschenen boek ‘Kom van dat scherm af!’ van Leenard Kanselaar.

Reserveren kan via www.mallgorinchem.nl
Beeld: Videostill Befriendly
Auteur: Nick Dees

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies