Amir: Bizarre en boeiende gebeurtenissen in het Midden-Oosten

Shalom uit Galilea! Wat een bizarre en boeiende week is het geweest wat betreft de gebeurtenissen in het Midden-Oosten. Voordat ik inga op de details van wat er in mijn regio van de wereld is gebeurd, wil ik eerst wat updates geven over de bediening.

‘Dwaal niet, mijn geliefde broeders! Elke goede gave en elk volmaakt geschenk is van boven en daalt neer van de Vader der lichten, bij Wie er geen verandering is, of schaduw van omkeer’ (Jakobus 1:16-17).

CONNECT

Ik dank de Heer dat Hij het mogelijk heeft gemaakt om CONNECT hier in Israël te verwerkelijken. Op dit moment worden de laatste voorbereidingen getroffen voor de studio. De bouw is voltooid. De oogst is overvloedig. Het team is klaar om aan de slag te gaan, want we hebben zoveel creatieve ideeën over het delen van Bijbelse informatie en het verzorgen van accurate verslaggeving in deze regio van de wereld. Ik ben ook heel benieuwd hoe God in de komende maanden CONNECT zal gebruiken om Israëli’s en andere bedieningen te bereiken. Ik kan jullie niet genoeg bedanken voor jullie volhardende steun door trouw gebed en gulle financiële giften zowel tijdens dit proces in de afgelopen maanden als voor de toekomst.

Boek over Daniël

Discovering Daniel is nu verkrijgbaar in de Behold Israel Shop! [Red. CN: De Nederlandse uitgave zal dit jaar verschijnen bij Het Zoeklicht.] Ook de studiegids die bij deze bestseller hoort, is te bestellen. Ik ben zo blij dat dit boek in handen komt van zowel gelovigen als ongelovigen. Het begrijpen van het Oude Testament is de sleutel tot het begrijpen van het Nieuwe Testament. Wat in Daniël wordt voorzegd, wordt vervuld in Openbaring. Ik verwacht dat dit nieuwe boek voor velen een zeer nuttig hulpmiddel voor Bijbelstudie zal zijn.

Dromen

‘Toen de HEERE de gevangenen van Sion terug deed keren, waren wij als mensen die droomden’ (Psalm 126:1). God gebruikt dromen: soms om te spreken, soms om te waarschuwen of zelfs om te bemoedigen. Maar er zijn ook momenten waarop het is alsof je droomt, omdat je de ongelooflijke gebeurtenissen waarvan je getuige bent gewoon niet kunt geloven. In mijn video Like Those Who Dream ga ik hier verder op in. Terwijl het aantal Joden die naar hun thuisland terugkeren blijft toenemen, wordt de profetie voor onze ogen vervuld. Het herinnert ons er ook aan dat de klok verder tikt voor het einde van de tijden van de heidenen en voor de terugkeer van de Messias voor Zijn Gemeente.

Onlangs was ik te gast in het radioprogramma van mijn goede vriendin Jan Markell om te spreken over The Ultimate Bait & Switch. Ik moedig je aan om de link te volgen en het programma te beluisteren!

Ik wil je ook aanmoedigen om de komende twee weken onze Facebookpagina en ons YouTube-kanaal in de gaten te houden in verband met korte, informatieve video’s. In deze video’s zal een verscheidenheid aan onderwerpen behandeld worden – van zionisme tot de derde tempel tot de VN en nog veel meer – op feiten gebaseerd en vanuit Bijbels perspectief! In onze meest recente video vraag ik auteur en docent dr. Einat Wilf naar haar standpunt over de tweestatenoplossing in de nasleep van 7 oktober. De meest effectieve manier om op de hoogte te blijven wanneer we een nieuwe video delen, is door je te abonneren op ons YouTube-kanaal.

Het Midden-Oosten

Voordat ik gedetailleerd inga op allerlei gebeurtenissen die in mijn regio van de wereld plaatsvinden – en vooral op de gebeurtenissen die invloed hebben op Israël – wil ik je attent maken op mijn Telegram-kanaal. Hierop plaats ik voortdurend updates over gebeurtenissen die zich ontvouwen in Israël, het Midden-Oosten en andere plaatsen in de wereld. Telegram:  t.me/beholdisraelchannel

Israël, Hamas en Gaza

Sinds het begin van Israëls operaties in Rafah heeft de IDF meer dan 700 tunnelschachten van Hamas blootgelegd – en meer dan 50 tunnels die naar Egypte in het zuiden lopen. Zoals je nu waarschijnlijk wel weet, werd de beslissing van Israël (die de juiste was) om Rafah binnen te gaan om een einde te maken aan Hamas en de overgebleven gijzelaars te bevrijden, niet bepaald met instemming begroet door een groot deel van de internationale gemeenschap. Dat de IDF de ontdekking van de tunnels in Rafah heeft bekendgemaakt, was in feite alleen ten behoeve van de discussie in Den Haag en de internationale rechtvaardiging voor de actie in Rafah.

Gijzelaars

Helaas werden er in Rafah nog meer lichamen van Israëlische gijzelaars ontdekt door de IDF. De drie lichamen waren van Yitzhak Gelernter, Amit Buskila en Shani Louk. We verwachten dat er nog meer gevonden zullen worden. Het is belangrijk om op te merken dat de situatie in Rafah negatieve gevolgen kan hebben, en waarschijnlijk zal hebben, voor de relatie tussen Israël en Egypte.

Tragisch genoeg blijft Den Haag hypocriet en onwetend als het gaat om het voortbestaan van de Joodse staat, terwijl het sympathiseert met de terroristen in Gaza. Blijkbaar is het verbranden, verkrachten, ontvoeren en afslachten van meer dan 1200 Joden niet genoeg rechtvaardiging voor wat wij in Rafah doen, om nog maar te zwijgen over de overweldigende hoeveelheid bewijs dat Hamas zijn eigen volk onderdrukt.

Op dit moment zijn er meer dan 800.000 Gazanen geëvacueerd uit Rafah. Sinds het begin van de grondoperatie in Gaza zijn er 277 IDF-soldaten omgekomen.

Andere locaties

Er vinden ook nog steeds operaties plaats op andere locaties in de Gazastrook. Veel militaire operaties vinden regelmatig plaats in het gebied van Jabalia, waar de IDF tot nu toe meer dan 200 terroristen heeft uitgeschakeld. Tientallen anderen zijn gearresteerd voor ondervraging. Volgens de IDF is dit tot nu toe een van de meest gewelddadige locaties in oorlogstijd geweest. We opereren niet alleen in Gaza – we achtervolgen Hamas-terroristen overal. Vorige week doodde de IDF ook een hooggeplaatst lid van Hamas bij de grens tussen Libanon en Syrië. We zijn ook voortdurend actief in Judea en Samaria (de Westelijke Jordaanoever).

Iran

Waar zal ik beginnen? Nou, laten we het gewoon zeggen zoals het is: de president van Iran is dood. Niet alleen de Iraanse president Ebrahim Raisi kwam afgelopen weekend om het leven bij een helikopterongeluk, maar ook een aantal andere hooggeplaatste Iraanse functionarissen. De crash vond plaats terwijl de groep functionarissen op de terugweg was naar Teheran na een vergadering aan de grens met Azerbeidzjan. Blijkbaar hebben ze het niet overleefd door de gebrekkige capaciteiten van de helikopter waarin ze zaten en de verraderlijke weersomstandigheden. Vanuit het perspectief van de naïeve internationale gemeenschap heeft Iran zojuist een enorme klap gekregen. Vraag het echter aan de gewone Iraanse burger en je zult een ander verhaal horen.

Iraanse burgers

Raisi en anderen zoals hij waren en zijn verzot op terreur, dood en onderdrukking. Daarom waren er veel Iraanse burgers die na de crash zijn dood vierden op sociale media. Laten het corrupte leiderschap en de radicale ayatollahs je niet in verwarring brengen. Zij vertegenwoordigen niet het wereldbeeld en de denkwijze van de overgrote meerderheid van de Iraniërs. Tot overmaat van ramp hebben de VS, samen met verschillende andere landen, hun medeleven betuigd aan Iran.

Sinds de dood van Raisi is tot de volgende verkiezingen vicepresident Muhammad Mokhber de president van Iran.

Even terzijde: na de massale raketaanval van Iran op Israël weken geleden, wekt het geen verbazing dat de Islamitische Republiek naar verluidt gezworen heeft mee te doen met elke toekomstige oorlog tussen Israël en Hezbollah. We leven echt in profetische tijden.

Hezbollah, Libanon en Syrië

Het is geen verrassing dat de Israëlische luchtmacht (IAF) doorgaat met het uitvoeren van aanvallen op verschillende plaatsen in Libanon en Syrië, nu de spanning met Hezbollah in de regio toeneemt. Hoewel de spanning in deze regio al geruime tijd voortdurend aanwezig is, is de consistentie van militaire confrontaties zeker toegenomen sinds 7 oktober 2023. Bovendien worden gerichte aanvallen steeds prominenter, wat afgelopen vrijdag nog bleek toen een hooggeplaatste Hezbollah-commandant werd gedood bij een aanval op een voertuig op ongeveer 40 km van de grens met Israël. De raketten blijven echter vanuit het noorden komen: in één enkele aanval van Hezbollah werden ongeveer 75 raketten op Israël afgevuurd, in de regio van de Golan en Galilea, waarvan de meeste werden onderschept.

Een ander belangrijk doelwit dat werd uitgeschakeld door de IAF was de commandant van de raketeenheid van Hezbollah. Dit gebeurde in de kustsector in Libanon. Zijn naam was Qasem Skalawi. Naast het uitvoeren van meerdere aanvallen in Zuid-Libanon en Syrië is de IAF ook druk bezig geweest met het onderscheppen van raketten, drones en andere dreigingen vanuit de lucht van hun vijanden in het noorden.

De Houthi’s en Jemen

Voor de Houthi’s is het business as usual, want de door Iran gefinancierde terreurproxy in de Arabische Golf blijft chaos zaaien in de regio. Onlangs nog heeft de terreurgroep – naast de herhaaldelijke projectielen op Israël – een olietanker in de Rode Zee geraakt die olie vervoerde van Rusland naar China.

De internationale gemeenschap

Slovenië en andere Europese landen – namelijk Ierland, Noorwegen en Spanje – hebben gezworen om in de komende weken formeel een Palestijnse staat te erkennen en ze roepen andere landen op om dat ook te doen. Besef je nu de geestelijke blindheid van de dagen waarin we leven? Meer dan 1200 onschuldige Israëli’s worden in koelen bloede vermoord en Europa beloont in feite de dader van die terreur.

De Verenigde Staten

Helaas neemt de Amerikaanse regering voortdurend een wisselend standpunt in wat betreft de oorlog tussen Israël en Hamas. Er zijn momenten dat Team Biden steun betuigt aan Israël. Er zijn ook momenten dat het Israël in de weg staat bij wat het nu zou moeten doen. Bovendien is het de gewoonte geworden van de regering Biden om premier Benjamin Netanyahu te bekritiseren bij elke stap die hij zet om Hamas uit te schakelen. En als er een gelegenheid is waarbij de VS zich aan de zijde van Israël kan scharen, lijken er altijd voorwaarden aan verbonden te zijn.

Dat is het geval met de huidige situatie tussen Israël en het ICC. Uit verschillende bronnen hebben we de bevestiging gekregen dat de Amerikaanse regering groen licht heeft gegeven aan het ICC om verder te gaan met het vragen om een arrestatiebevel tegen Hamas en Israëlische leiders, alsof ze gelijk zouden zijn. Alsof dat nog niet genoeg is, voert de Amerikaanse regering gesprekken met Iran in Oman, waar beide partijen het erover eens zijn dat Netanyahu moet worden verwijderd. De meest tekortgeschoten Amerikaanse regering veroorzaakt interne chaos en aanvallen van buitenaf op haar beste bondgenoot in het Midden-Oosten. Krankzinnig!

Wacht op de Heer

Geduld, uithoudingsvermogen en volharding zijn deugden die wij als gelovigen allemaal moeten hebben in deze steeds veranderende en moreel zelfdestructieve wereld. Voor mij als Israëli is er een nieuwe dimensie toegevoegd aan de noodzaak van deze drie. We hebben de afgelopen acht maanden op meerdere fronten een existentiële oorlog uitgevochten – zowel boven de grond, onder de grond als in de lucht. Als je het geestelijke aspect van deze strijd erbij betrekt, zie je hoe belangrijk het is om uitgerust te zijn met een sterk geloof, kennis van het Woord en kracht die alleen kan komen van de Heilige Geest Die in ons woont!

‘Maar wie de HEERE verwachten, zullen hun kracht vernieuwen, zij zullen hun vleugels uitslaan als arenden, zij zullen snel lopen en niet afgemat worden, zij zullen lopen en niet moe worden’ (Jesaja 40:31).

In de verwachting van Zijn komst,

Amir Tsarfati

Amir Tsarfati is een geboren Israëli en voormalig majoor in het Israëlisch leger (IDF). Hij is de oprichter en directeur van Behold Israel. Dit is een non-profitorganisatie die Bijbels onderwijs geeft door middel van rondleidingen, conferenties en social media, en vanuit een Bijbels en profetisch gezichtspunt nieuws en informatie over Israël biedt.

Amir is getrouwd en heeft vier kinderen. Zijn huis in Noord-Israël kijkt uit over de vallei van Megiddo (Armageddon). Dit is een voortdurende herinnering aan de opdracht die hij van de Heer gekregen heeft om vanuit de Bijbel onderwijs te geven over Gods plannen voor de eindtijd.

Lees meer over dit onderwerp op de website van Amir Tsarfati: beholdisrael.org
Deze tekst is vertaald vanuit de nieuwsbrief van Amir van donderdag 23 mei 2024.

Meer berichten van Amir zijn te vinden op: 
YouTube: www.youtube.com
Telegram:  t.me/beholdisraelchannel
Facebook:  facebook.com/beholdisrael
Instagram: instagram.com/amir.tsarfati

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies