Boyd Brakel: Van drugscrimineel tot volger van Christus

Boyd Brakel heeft een bijzonder levensverhaal van vergeving, genezing en herstel. Op bezoek bij Jan van den Bosch in de derde aflevering van het nieuwe seizoen van ‘Thuis’ deelt hij hoe hij door Gods genadige kracht van een ernstige crimineel tot gelovig is geworden. Het hele gesprek is donderdagavond 30 mei om 21:00 te zien bij de christelijke televisiezender Family7.

Nieuw leven in Christus

Boyds verhaal is een prachtig getuigenis van de levens veranderende kracht door Christus. Van jongs af aan heeft Boyd al een zwaar leven gekend, van misbruik en geweld. Toen hij ouder werd belandde hij in een wereld van drank, drugs en criminaliteit, waardoor hij 15,5 jaar in de gevangenis belandde. Ondanks zijn ernstige levenswijze ervaarde hij toch de genade van God. Boyd staat sterk in zijn geloof en is niet bang om zijn oude verleden te delen: “Dat mens is gekruisigd”

Genezing

Door het misbruik van alcohol en drugs kreeg hij een ernstige leverziekte. Met ziekte bovenop alle ellende zag hij zijn leven niet meer zitten en wilde er een eind aan maken. Op wonderlijke wijze kreeg Boyd toen een telefoontje van zijn zus, die hem uitnodigde om mee te gaan naar de kerk. In die dienst hoorde Boyd God tegen hem spreken.

Boyd: “Ik hoorde een stem in mijn hoofd: Wees maar niet bang, ik genees je wel.” “Ik zit om me heen te kijken en ik dacht, ben ik nou aan het doordraaien van alle drugs die ik gebruikt heb?”. Sinds die dienst heeft Boyd die woorden altijd gelooft en in zijn hart bewaard.

Zijn genezing gebeurde niet gelijk, maar pas toen hij in het ziekenhuis opgenomen was. Op een dag kwamen de artsen zijn kamer binnen en zeiden: “Gefeliciteerd, je bent 100% genezen, maar we staan voor een raadsel want we kunnen niet zien wat je beter heeft gemaakt, want dit hebben we nooit meegemaakt.”

Boyd Brakel te gast bij Jan van den Bosch, in gesprek over zijn levensverhaal van een drugscrimineel die door de vergevende, genezende en herstellende kracht van God tot een compleet nieuw persoon is geworden. Donderdag 30 mei om 21:00 uur te zien bij Family7 in het programma ‘Thuis’.

Over Family7

Family7 is een christelijke televisiezender en kan je bekijken via Ziggo 230, KPN 78, Solcon 300, Telfort 78, XS4ALL 78, en vele andere kanalen. Voor alle andere aanbieders en het uitzendgebied kijk je op: www.family7.nl. Via Family7+ kan je live tv kijken én alle programma’s on demand terugkijken: www.family7.nl/plus.

6-delige televisieserie ‘Thuis’

De gasten die Jan dit seizoen ontvangt zijn: Ruben Flach, Shirma Rouse, Boyd Brakel, Everard de Jong, Joël Ibraahim en Marja van Bijsterveldt.

Over ‘Thuis’

Thuis is voor veel mensen gelukkig nog altijd de plek van rust en geborgenheid. De plaats waar het masker kan worden afgezet, mogen zijn wie je bent. Thuiskomen is dan ook veel meer dan de sleutel in het slot van de voordeur. Het is de ontdekkingsreis naar je ware identiteit, met alle ups en downs die erbij horen. Wie zijn ze? Wat hebben ze bereikt? Hoe zien ze de toekomst? Wat betekent thuis voor hen? En welke rol speelt het geloof in hun leven? In ‘Thuis’ ontvangt Jan van den Bosch de gasten in zijn eigen huis in Alphen aan den Rijn, wat direct een informele en open sfeer creëert.

Tekst: Kenzo Raj
Fotografie: Family7/Jeroen Postma
Fragment: Boyd Brakel
Web: www.Family7.nl/Thuis

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies