Stichting HVC start petitie voor rechten van christenen in India

De vervolging in India neemt schrikbarend toe. Voorgangers en evangelisten worden opgepakt. Christenen in elkaar geslagen. Kerken verbrand of vernietigd (foto). Daarom start Stichting HVC een petitie. Daarin roept zij de EU op om India aan te sporen de rechten van christenen te respecteren en te beschermen. Teken de petitie

Momenteel zijn er landelijke verkiezingen in India. De verwachting is dat de regerende BJP-partij van minister-president Modi opnieuw de grootste wordt. Dit kan desastreus uitpakken voor christenen. In de afgelopen 10 jaar dat hij al aan de macht was, nam het aantal incidenten tegen christenen een enorme vlucht. In 2023 zijn meer dan tweeduizend kerken verwoest, meer dan 10.000 christenen mishandeld en tienduizenden christenen ontheemd.

HVC roept christenen van Nederland op om zich uit te spreken. Zodat de EU aangespoord wordt van de nieuwe regering in India te eisen de mensenrechten van christenen in India te beschermen.

De petitie wordt onder anderen gesteund door:

  • Bert-Jan Ruissen; Europarlementariër SGP
  • Anja Haga; Europarlementariër ChristenUnie
  • Sander Smit; Lijsttrekker BBB Europees Parlement
  • Jan Dirk van Nifterik; Directeur Stichting HVC

Stichting HVC helpt vervolgde christenen

Bondgenootschap betekent dat je niet alleen bent. Zélfs als je alleen bent. Dat er iemand aan je denkt. Zélfs als iedereen je vergeet. Dat er mensen van je houden. Zélfs als iedereen je haat.

Het betekent dat er iemand is die méélijdt en die je helpt. Iemand die daadkrachtig ondersteunt bij de soms onmogelijke opgaven van het leven. Christen zijn – bijvoorbeeld – terwijl de dood dreigt. Overleven zonder eten. Evangeliseren in het hol van de leeuw. Voor je gelijk pleiten, terwijl onrecht regeert. Een kerk bouwen zonder middelen. Opgroeien zonder ouders en zonder geld. Dat kunnen de opgaven zijn van vervolgde christenen. HVC doet er alles aan om daar waar mogelijk een helpende hand te bieden. Christenen in vervolging helpen, zit in onze genen. 

Auteur: Stichting HVC
Web: www.stichtinghvc.nl
Beeld: Stichting HVC

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies