Veel christenen over de hele wereld blijven Israël standvastig steunen

Shalom vanuit Eilat in Zuid-Israël. Zoals ik al vaker heb gezegd, neemt mijn regio in de wereld nooit vakantie. En de situatie in het Midden-Oosten verandert voortdurend. De zaken blijven escaleren. Egypte is verwikkeld geweest in een vuurgevecht met de IDF. De IDF heeft zich een weg gebaand naar het hart van Rafah in de Gazastrook. Den Haag heeft zijn ware gezicht laten zien. Europa erkent een Palestijnse staat. Wat is de volgende stap?

Ik weet niet wat morgen allemaal in petto heeft, maar ik weet nog steeds heel zeker Wie morgen in Zijn hand heeft.

Ondanks de duisternis van de tijd waarin we leven, vind ik het bemoedigend om het grote aantal christenen over de hele wereld te zien die Israël standvastig steunen. Ik heb enorm veel foto’s ontvangen van gelovigen die achter Israël staan – zowel van kleine groepen als van kerken en organisaties. Waarom is dat belangrijk? Omdat het me laat zien dat er in deze laatste dagen een overblijfsel van gelovigen is dat vasthoudt aan Gods beloften van eeuwen geleden.

Voordat ik in de details van verschillende actuele gebeurtenissen ga duiken, wil ik je ook nu weer aanmoedigen om je te abonneren op mijn Telegramkanaal. Hierop plaats ik nieuwsupdates over Israël, het Midden-Oosten en de rest van de wereld. Telegram: t.me/beholdisraelchannel

Het Midden-Oosten

Israël & Hamas

Zoals ik al zei, heeft de IDF zich een weg gebaand naar het hart van Rafah – het laatste grote Hamas-bolwerk in het zuidelijke deel van de Gazastrook. Tragisch genoeg zijn in deze stad nog meer lichamen gevonden van Israëli’s die op 7 oktober werden vermoord en meegenomen naar Gaza. De laffe leiders van Hamas zijn er tevreden mee om in hun tunnels te blijven en het te doen voorkomen dat de gijzelaars nog in leven zijn, om een soort overeenkomst met Israël te kunnen sluiten. Als hun strategie mislukt, geven ze Israël natuurlijk de schuld van de dood van de gijzelaars.

Net als de rest van Gaza is de echte stad Rafah gefundeerd op de honderden, zo niet duizenden terreurtunnels onder de stad, die de IDF geleidelijk aan het vernietigen is. Natuurlijk vernietigt het leger ondertussen ook wapenopslagplaatsen, raketproductieplaatsen en nog veel meer. Het is tijd om een einde te maken aan Hamas!

Over Rafah gesproken, ben je je ervan bewust dat Israël het veilig verwijderen van burgers uit de stad in een paar weken voor elkaar heeft gekregen, terwijl het volgens de regering-Biden maanden zou duren? Terwijl de regering-Biden schreeuwt: ‘Maar de burgers in Rafah …!’, treft de IDF overal raketten en andere wapens aan. We kunnen rustig stellen dat de mening van het Witte Huis in deze tijd niet in hoog aanzien staat.

De UNRWA

Zoals je inmiddels waarschijnlijk wel weet, heeft Den Haag Israël vorige week veroordeeld vanwege wat er gebeurt in Rafah. Uiteindelijk is dit zinloos. Israël zal doen wat nodig is om te overleven en toekomstige terroristische aanvallen te voorkomen. Maar denk eens aan de duisternis van de tijd waarin we leven, nu een internationaal gerechtshof Israël veroordeelt voor het beschermen van zijn volk en uiteindelijk sympathiseert met Hamas en terrorisme in het algemeen! En ja, Hamas prees de beslissing! En trouwens, ja, Hamas gaat door met het vermoorden van de mensen in Gaza. En voor het geval je nog steeds twijfelt over de UNRWA: het was in de tunnels binnen in gebouwen die gebouwd zijn door de UNRWA, dat het verminkte lichaam van de Duits-Israëlische vrouw, Shani Louk, werd gevonden. De UNRWA is corrupt tot op het bot!

De Philadelphi Corridor

Sinds woensdag heeft de IDF de volledige operationele controle over de Philadelphi Corridor bij Rafah. Dit is uiterst belangrijk, omdat Hamas nu van alle kanten volledig is afgesneden. Er is geen manier om te ontsnappen. Er zijn geen inkomende middelen. Zoals een bron het uitdrukte: Dit is het begin van het einde van Hamas.

Steun het toerisme

Een andere opmerking: nu het toerisme in Israël – een zeer grote bron van inkomsten – blijft lijden onder de voortdurende oorlog in de regio en de dreigementen van de BDS-beweging, heeft een uniek bedrijf naast de Dode Zee je steun nodig. De mensen van Kedma & Revival Products zijn vrienden van mij. Tijdens al onze tours bezoeken we deze bekende winkel, die populair is vanwege de verscheidenheid aan cosmetica op basis van mineralen uit de Dode Zee. Overweeg alsjeblieft om hen te steunen in deze moeilijke tijd. De link bevat een speciale korting bij het afrekenen.

Steun een IDF-eenheid

Tot slot, als je een IDF-eenheid wilt steunen die op dit moment in Gaza vecht en later misschien naar de noordelijke grens wordt opgeroepen, klik dan hier.

Egypte

In het kielzog van de verslechterende relaties tussen Israël en Egypte vond er bij de grensovergang bij Rafah een zeer ongebruikelijk incident plaats tussen de IDF en het Egyptische leger. Israël is bezig met een onderzoek naar de details van het incident, dat belangrijke politieke gevolgen kan hebben. Het komt erop neer dat Egyptische soldaten het vuur openden op IDF-troepen. Uiteindelijk werd een Egyptische soldaat gedood. Ik moedig je aan om mijn breaking news-segment over dit incident te bekijken!

Libanon, Syrië & Hezbollah

Israël blijft gerichte aanvallen uitvoeren in Libanon terwijl de aanwezigheid van Hezbollah in de regio groeit. In Noord-Israël is de afgelopen week op een groot aantal plaatsen het luchtalarm afgegaan, vanwege meer raketbeschietingen vanuit Libanon. Helaas hebben de terroristen enige schade aangericht aan huizen in de regio Galilea. Het gebeurt echter bijna dagelijks dat we Hezbollah-terroristen in Libanon uitschakelen.

Onze gerichte aanvallen blijven niet beperkt tot Libanon, maar vinden ook plaats in heel Syrië. Gisteravond voerde Israël een dramatisch en verafgelegen bombardement uit op de Alawitische stad Banias aan de Syrische kust (ten noorden van Tartus in de buurt van de Russische basis in Khmeimim Air Base). Vrachtwagens van Hezbollah werden gebombardeerd en er zijn slachtoffers. Vergis je niet, hoewel Gaza de grootste terreurbasis op aarde is, moet de grootste oorlog nog komen – en dat zal de oorlog met Hezbollah zijn.

Jemen & de Houthi’s

De Houthi’s blijven geweld uitlokken in de regio waar en wanneer ze maar kunnen. In de afgelopen week hebben ze aanvallen op schepen in verschillende wateren opgeëist en ze hebben zelfs nog een Reaper-drone van het Amerikaanse leger neergehaald.

Rusland

Voor het geval je het vergeten was, de oorlog tussen Rusland en Oekraïne duurt nog steeds voort. Er zijn echter berichten over een voorgestelde wapenstilstand, onder bepaalden voorwaarden, door de Russische president Vladimir Poetin.

Rusland heeft naar verluidt wapens en munitie aangeboden aan Soedan in ruil voor een tankstation dat door de Soedanese regering in de Rode Zee zal worden gebouwd. Deze deal zal naar verwachting binnenkort worden ondertekend. Klinkt dat bekend? We leven inderdaad in de dagen van de profetieën van Ezechiël.

De Verenigde Staten

Het dok in Gaza

Het drijvend dok in Gaza, dat – met dank aan de regering Biden – de Amerikaanse belastingbetalers 320 miljoen dollar heeft gekost, was geen lang leven beschoren, want afgelopen woensdag kwam er een einde aan. Het dok werd eerder in de week beschadigd door de golven en is uiteindelijk weggesleept om gerepareerd te worden. Wat vanaf het begin een verschrikkelijk idee was, resulteerde uiteindelijk in een enorme verspilling van middelen. Dit dok bleek een beschamende metafoor te zijn voor het huidige buitenlandse beleid van de VS.

Universiteitscampussen in Amerika

Dat gezegd hebbende, Amerika zou zich veel meer zorgen moeten maken over wat er intern gebeurt. Als wat er uit DC komt je niet duidelijk maakt wat er aan de hand is, dan zouden de afschuwelijke vruchten van de universiteitscampussen van Amerika voldoende voor je moeten zijn. Als Al-Qaeda en de hoogste leider van Iran zich scharen achter wat er op de universiteitscampussen gebeurt, dan is dat een voorproefje van het verval van het Amerikaanse imperium.

De internationale gemeenschap

Erkenning van de Palestijnse staat

Vorige week informeerde ik jullie dat een aantal Europese landen op weg waren om een Palestijnse staat te erkennen. Helaas is wat vorige week in beweging was deze week werkelijkheid geworden, want slechts enkele dagen geleden kozen de regeringen van Ierland, Noorwegen en Spanje ervoor om formeel een Palestijnse staat te erkennen. Ik verwacht dat anderen dit voorbeeld zullen volgen. Persoonlijk ben ik benieuwd of ze ook Narnia zullen erkennen. Alsof dat nog niet genoeg is, riep de Spaanse vice-premier Yolanda Diaz op tot een genocide op de Joden in Israël met de woorden: ‘We kunnen niet stoppen. Palestina zal vrij zijn van de rivier tot aan de zee.’ Blijkbaar was de inquisitie niet genoeg.

Verzet

Gelukkig zijn er landen, zoals Denemarken, die zich verzetten tegen deze dwaasheid. Bovendien heeft Griekenland voorgesteld om alle buitenlandse studenten die hebben deelgenomen aan anti-Israël protesten het land uit te zetten.

Het gebeuren van 7 oktober was zo barbaars dat het landen van de vrije wereld ofwel heeft geïntimideerd tot het uit de weg gaan van conflicten, ofwel heeft geïnspireerd tot moed, zoals Nederland en Argentinië. Helaas heeft een groot deel van het Westen en Azië eenvoudigweg geprobeerd om Israël ervan te weerhouden zijn volk te verdedigen tegen de wreedheid van de islamitische fascisten. Daarmee onthulden deze landen hun eigen corruptie. En dus gaat het geweld door vanwege hun lafheid. Was de wereld maar verenigd tegen het kwaad, dan was deze oorlog allang afgelopen.

De bediening

CONNECT

Er wordt nog steeds veel vooruitgang geboekt hier bij CONNECT. De studio is bijna voltooid en we bereiden ons nu voor op het produceren van allerlei verschillende uitzendingen. Ik sta gewoon te popelen om ermee te beginnen. MidEast Updates, CONNECT Round Tables, de Anchor Podcast, Author’s Corner, allerlei interviews en andere afleveringen zijn in de maak! Blijf alsjeblieft voor ons bidden terwijl we ons voorbereiden, en bedankt voor jullie niet-aflatende steun tot op dit moment.

Ook wil ik jullie vragen om te bidden voor een zeer specifieke behoefte voor de studio. We hebben namelijk een administratief medewerker/persoonlijk assistent voor mij nodig. Het zou ideaal zijn als deze persoon goed Hebreeuws en Engels spreekt, maar nog belangrijker is dat hij of zij een gelovige in Jesjoea is. Sluit je alsjeblieft bij ons aan in het gebed tot God om in deze behoefte te voorzien.

De Grote Opdracht

We kunnen gemakkelijk ontmoedigd raken als we naar de wereld om ons heen kijken, maar als christenen moeten we geen volk van angst of wanhoop zijn. We zijn juist door God geroepen tot een missie – de Grote Opdracht. Ik wil je uitdagen om je ogen op Christus gericht te houden terwijl je de wedloop rent die voor je ligt! Stem vrijdag om 12:00 PM PDT af op mijn onderricht ‘Reaching the Finish Line’.

Ongefilterde video van 7 oktober

In de komende dagen zal ik een ongefilterde video plaatsen van de gebeurtenissen op 7 oktober. De gruwelijkheden zijn erg moeilijk om naar te kijken en zo schokkend dat geen enkel socialmediaplatform me ooit zal toestaan om deze inhoud te laten zien. Dat is precies waar de ontkenners op rekenen! Ter voorbereiding kun je me op twee manieren helpen: (1) Stuur alsjeblieft mijn Telegramkanaal naar iedereen die je kent! (2) Bekijk alsjeblieft de video en stuur hem dan door! Dit is de link naar mijn Telegramkanaal die je met anderen kunt delen.

Facebook & YouTube

Op onze Facebookpagina en ons YouTube-kanaal zullen we de komende twee weken een aantal korte, informatieve video’s plaatsen. Deze video’s – die over een verscheidenheid aan onderwerpen gaan: zionisme, de Palestijnen, de derde tempel, de VN, en nog veel meer – zijn gemaakt vanuit een Bijbels gezichtspunt en gebaseerd op feiten. Je kunt op de hoogte blijven wanneer we een nieuwe video delen, door je te abonneren op ons YouTube-kanaal door op de button ‘abonneren’ te klikken.

Boek over Daniël

Discovering Daniel is nu verkrijgbaar in de Behold Israel Shop! (Red. CN: De Nederlandse uitgave zal dit jaar verschijnen bij Het Zoeklicht.) Ook de studiegids die bij deze bestseller hoort, is te bestellen. Ik ben zo blij dat dit boek in handen komt van zowel gelovigen als ongelovigen. Het begrijpen van het Oude Testament is de sleutel tot het begrijpen van het Nieuwe Testament. Wat in Daniël wordt voorzegd, wordt vervuld in Openbaring. Ik verwacht dat dit nieuwe boek voor velen een zeer nuttig hulpmiddel voor Bijbelstudie zal zijn.

Alle dingen vallen op hun plaats

Hoewel het plaatsvinden van de voorzegde gebeurtenissen in de Bijbel ons niet zou moeten verbazen, is het toch een behoorlijk onwerkelijk gevoel om ze mee te maken. En we leven inderdaad in tijden van Bijbelse proporties. Als ik kijk naar de gebeurtenissen in Israël en het Midden-Oosten en naar het snelle verval van de westerse wereld – in het bijzonder Amerika – en nog veel meer, dan moet ik denken aan wat God zei tegen de profeet Jesaja. Hij heeft alle gebeurtenissen verkondigd. Hij weet alle dingen voordat ze plaatsvinden. Zijn perfecte plan zal standhouden. Er is zo veel dat uit de hand lijkt te lopen, maar de werkelijkheid is dat alle dingen op hun plaats vallen.

In de verwachting van Zijn komst,

Amir Tsarfati

Amir Tsarfati is een geboren Israëli en voormalig majoor in het Israëlisch leger (IDF). Hij is de oprichter en directeur van Behold Israel. Dit is een non-profitorganisatie die Bijbels onderwijs geeft door middel van rondleidingen, conferenties en social media, en vanuit een Bijbels en profetisch gezichtspunt nieuws en informatie over Israël biedt.

Amir is getrouwd en heeft vier kinderen. Zijn huis in Noord-Israël kijkt uit over de vallei van Megiddo (Armageddon). Dit is een voortdurende herinnering aan de opdracht die hij van de Heer gekregen heeft om vanuit de Bijbel onderwijs te geven over Gods plannen voor de eindtijd.

Lees meer over dit onderwerp op de website van Amir Tsarfati: beholdisrael.org
Deze tekst is vertaald door de redactie vanuit de nieuwsbrief van Amir van donderdag 30 mei 2024.

Meer berichten van Amir zijn te vinden op: 
YouTube: www.youtube.com
Telegram:  t.me/beholdisraelchannel
Facebook:  facebook.com/beholdisrael
Instagram: instagram.com/amir.tsarfati

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies