Bid voor Iran!

Iran is de laatste tijd volop in het nieuws. De meeste berichten zijn verre van positief. Wie herinnert zich niet de moord op Mahsa Amini, de jonge vrouw die gedood werd omdat ze haar hoofddoek ‘verkeerd’ zou hebben gedragen? Of de enorme raketaanval op Israël? En onlangs was het land opnieuw in het nieuws, omdat president Raisi omkwam bij een helikopterongeluk. Er speelt veel in Iran…

Gelukkig zijn er ook positieve berichten uit Iran. Er is bijvoorbeeld een grote ondergrondse kerk met een enorme liefde voor Jezus, zo blijkt uit de zeer bezienswaardige documentaire ‘Sheep Among Wolves Volume 2’. Deze kerk is in de afgelopen decennia spectaculair gegroeid. Tegelijkertijd zijn er meer dan tachtig miljoen mensen in Iran die Jezus nog niet kennen. Voor hen is People International gestart met het gebedsinitiatief ‘Pray for Persia’.

Gebedskaartjes voor onbereikte volken

Wie de geschiedenis van Iran een beetje kent, weet dat het land is voortgekomen uit de vroegere wereldmacht Perzië. In Iran wonen meer dan tachtig verschillende volken. Veel van deze volken zijn niet of nauwelijks bereikt met het evangelie. People International wil daar verandering in brengen door Nederlandse christenen uit te dagen om dagelijks te bidden voor een of meer van deze onbereikte volken. De organisatie heeft een set van 85 gebedskaartjes ontwikkeld. Elk volk heeft een eigen kaartje met gebedspunten en informatie over waar het volk leeft en hoe groot het is. Een voorbeeld van een gebedskaartje (de voorzijde) staat bovenaan dit artikel, en dit is de achterzijde:

Gebed kan bergen verzetten

Tirza*, zendingswerker bij People International, vertelt: ‘In Iran, met name bij de overheid, is een grote weerstand tegen het evangelie. Zending in islamitische landen kan niet zonder gebed. Uit ervaring weten we dat gebed bergen kan verzetten. God is aan het werk in Iran. Veel mensen zijn op zoek naar de Waarheid. Daarom willen we zo veel mogelijk mensen in Nederland vragen om voor de Iraanse volken te bidden met behulp van de gebedskaartjes. Als zendingswerkers kunnen we Iran momenteel nauwelijks binnenkomen, maar we weten dat God grote dingen kan doen door gebed. Bid jij mee voor de Iraanse volken en de Iraanse kerk? Jouw gebed is van groot belang! Je kunt de gebedskaartjes persoonlijk gebruiken, maar ook in je gebedsgroep, vereniging of gemeente.’    

Over People International

People International wil onbereikte volken in Centraal-Azië bereiken met het evangelie door middel van onder andere gebed, gemeenteontwikkeling, sociaal-maatschappelijke en medische hulpverlening en vluchtelingenhulp.

Bid jij mee voor Iran?

Bestel de set gebedskaartjes voor € 15,- (exclusief verzendkosten) of geef een gift voor ‘Pray for Persia’.
Auteur: People International
Meer informatie: www.peopleinternational.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies