Zonder water geen leven voor Tabitha

Red een Kind – Een glas water pakken als je dorst hebt. Douchen na het sporten en de tuin sproeien in de zomer: zomaar een paar dingen die voor veel mensen in Nederland waarschijnlijk heel vanzelfsprekend zijn. Maar stel je je eens voor dat er geen water uit de kraan komt. In Kitui in Kenia wordt het elk jaar droger en is er minder water. Zonder water is er geen leven voor kinderen zoals Tabitha.

“Als ik water ga halen moet ik mijn schep meenemen om te graven in de rivier.” De 11-jarige Tabitha moet elke dag uren lopen om water te halen. In de buurt is er geen waterpunt zodat ze een grote afstand moet afleggen naar de rivier. En als ze bij de rivier aankomt is die leeg.
Door te graven op de plek waar ooit het water stroomde komt ze uiteindelijk bij het grondwater uit en kan ze water in de jerrycans gieten en naar huis brengen. Tabitha en haar familie kunnen nog een dag overleven…

Waterdammen bouwen

In de regio Kitui in Kenia wordt het elk jaar droger. Door klimaatverandering regent het steeds minder. Dat zorgt voor een groot tekort aan drinkwater, maar ook voor oogsten die compleet mislukken, vee dat sterft en ondervoeding bij kinderen zoals Tabitha.

Als Red een Kind zetten we ons in om deze kinderen te helpen. Met jouw steun en hulp kunnen we de kinderen en families in Kitui hoop geven. En dat is hard nodig want zonder water is leven onmogelijk. Daarom helpen we met het bouwen van waterdammen voor wateropvang en zorgen we voor het uitgraven van drooggevallen waterpunten om de mensen van Kitui te redden van de droogte. We trainen en delen tegelijk kennis over irrigatie en opvang van regenwater.

Daarnaast helpen we ouders van Tabitha met het vinden van nieuwe inkomstenbronnen zodat ze in tijden van droogte genoeg geld hebben om eten te kopen. Zo maakt en verkoopt de moeder van Tabitha stenen. Hierdoor kan zij eten op de markt kopen en is er genoeg geld over om het schoolgeld van Tabitha en de andere kinderen in het gezin te betalen.

Ook meehelpen?

Help ons mee en geef hoop aan kinderen en families in Kitui via: redeenkind.nl/kitui

Web: www.redeenkind.nl
Auteur en beeld: Red een Kind

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies