Albert van Blijderveen over zijn tijd in Latijns-Amerika

In ‘De Wereld Rond’ spreekt Gerard in deze aflevering met Ds. Albert van Blijderveen, predikant van de Hervormde Gemeente in Veenendaal en voormalig zendingspredikant in Costa Rica en Peru. Tijdens zijn periode als zendeling in Costa Rica leerde Gerard Albert en zijn vrouw Marijke persoonlijk kennen als hartelijke mensen en vrienden. 

In dit vraaggesprek vertelt Albert hoe hij met Marijke en hun zoontje op het zendingsveld terechtkwam. Ook benadrukt hij in de podcast het belang van het omzien naar elkaar. Dat gebeurt in Latijns-Amerika veel meer en vaak op een ongedwongen manier, door middel van bijvoorbeeld een gezamenlijke maaltijd als kerk, en er is meer tijd om God te aanbidden, naast dat er minder vergaderd wordt, aldus dominee Van Blijderveen.

Meer podcasts beluisteren?

‘Podcast ‘De Wereld Rond’ is te vinden in de bekende podcast apps en rechtstreeks via anchor.fm/dewereldrond. Om de veertien dagen staat er vanaf vrijdagmiddag 16:00 uur een nieuwe aflevering klaar.

Over deze podcasts

Gerard Adriaanse: ‘Ik interview uitsluitend zendelingen die Nederlands spreken. Vaak hebben we niet zo’n duidelijk idee hoe het nou precies is om zendeling te zijn. Ik hoop dat het door m’n interviews allemaal wat duidelijker wordt. Tegelijk hoop ik dat de luisteraar door het interview met de zendeling zich meer betrokken voelt bij zending. En het is mijn wens dat het interview hem of haar tegelijkertijd helpt in zijn of haar eigen leven.’

Auteur: Gerard Adriaanse
Foto credit: Albert van Blijderveen

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies