Amir: Onze God verricht wonderen en Zijn plannen staan vast

Shalom! Het was prachtig om te zien hoe de straten van Jeruzalem gisteren gevuld waren met Israëlische vlaggen toen we ‘Jeruzalemdag’ vierden! Deze nationale feestdag komt voort uit de Zesdaagse Oorlog van 1967, toen Israël de stad Jeruzalem herenigde nadat het de legers van Egypte, Jordanië en Syrië had verslagen. Op dat moment herenigden we niet alleen Jeruzalem, maar verkregen we ook de controle over het Sinaï-schiereiland, de Gazastrook, Judea & Samaria (de Westelijke Jordaanoever) en de Golanhoogte! En al is er sindsdien enorm veel veranderd – onze God verricht wonderen en Zijn plannen staan vast!

Door jonge Israëli’s die bidden en dansen op de Tempelberg en de hele dag met hun vlaggen zwaaien, word ik er opnieuw aan herinnerd dat God Zijn beloften vervult. Ik kreeg tranen in mijn ogen bij de prachtige aanblik van duizenden Israëli’s die dansten bij de Westelijke Muur, terwijl ze luidkeels een gedeelte zongen uit een psalm:

Van bijna vernietigd worden tijdens de Holocaust tot wonen in het land van onze voorouders – Gods verordeningen blijven van kracht. Ja, we zijn een natie die op dit moment te maken heeft met politieke en geopolitieke onrust. En we worden geconfronteerd met zowel interne als externe bedreigingen. Ja, het grootste deel van de natie is nog steeds geestelijk blind – maar dat is het dan ook. Ook nu geldt, net zoals toen God Zijn verbond met Abraham sloot, en toen de Heer bij monde van de profeet Ezechiël beloofde om Zijn volk terug te brengen naar het land, dat Zijn beloften niet afhankelijk zijn van onze trouw of gerechtigheid, maar van Zijn heilige Naam!

Ja, alles is op dit moment zowel fysiek als geestelijk chaotisch – niet alleen in Israël, maar over de hele wereld – maar ik kijk zo enorm uit naar de dag waarop ik getuige zal zijn van wat God vervolgens bij monde van Ezechiël heeft beloofd.

Eerst kwam het fysieke herstel. O, wat zie ik uit naar het geestelijke herstel van mijn volk.

Ja, we vernietigen Hamas in Gaza! En we staan op het punt om Hezbollah in Libanon aan te vallen! Ja, de terreur zal doorgaan vanaf de Westelijke Jordaanoever en ook vanuit Syrië, Irak, Iran en Jemen. Als Israëlische Jood die een volgeling van de Messias is en sterk gelooft in de woorden van de profeten, raak ik vaak in conflict tussen de wil om te zeggen wat mijn gevoelens zijn over de huidige oorlog en de noodzaak om kalm te blijven en de dingen vanuit een Bijbels en veel breder perspectief te bekijken.

Volgens de profeet Ezechiël is de komende grote oorlog níét tegen Iran en zijn proxies, maar eerder tegen Iran en zijn bondgenoten. Iran zal zich aansluiten bij een coalitie onder leiding van Rusland. In deze toekomstige grote oorlog zal Israël zich veilig en zeker voelen, maar met bondgenoten die geen hulp zullen bieden, behalve harde woorden van protest.

Maar God

De Heer, de Bewaarder van Israël, zal tussenbeide komen en Israël op een bovennatuurlijke manier helpen. Hij zal de vijanden van Israël verslaan op de bergen van Israël terwijl de wereld met groot ontzag en verbazing zal toekijken!

Als je dit weet – aan wiens kant wil jij dan staan?

Voordat ik inga op het laatste nieuws over de huidige gebeurtenissen in Israël en de regio, wil ik je eraan herinneren dat je op de hoogte kunt blijven van wereldgebeurtenissen – in het bijzonder gebeurtenissen die invloed hebben op Israël – door je te abonneren op mijn Telegramkanaal, waar ik voortdurend nieuwsupdates plaats. Je kunt me ook volgen op Instagram voor nieuwsupdates in de vorm van videoberichten.

Het Midden-Oosten

Hezbollah

Terwijl de situatie met Hezbollah blijft escaleren, lanceerde de door Iran gefinancierde terreurproxy – de machtigste proxy in de regio – vrijdag drie grote raketten op Noord-Israël, die uiteindelijk hun doel troffen. Er is aanzienlijke schade toegebracht aan de Israëlische Biranit-kazerne, maar er zijn geen slachtoffers gemeld. Aan de andere kant blijft de IDF gerichte aanvallen uitvoeren op Hezbollah-functionarissen in Libanon – er zijn zelfs ambulances die wapens en terroristen vervoeren. En we zijn niet alleen actief in Libanon, maar ook in Syrië.

De raketten blijven echter van de andere kant van onze noordgrens komen en onze aanvallen gaan door in verschillende delen van Libanon. Een hotspot voor recente Hezbollah-aanvallen in Israël is onze noordelijke stad Kiryat Shmona, waar we een aantal van onze troepen hebben gestationeerd. Hezbollah heeft ook succes geboekt met het neerschieten van Israëlische drones die in het Libanese luchtruim opereren. Helaas vielen er twee slachtoffers en meerdere gewonden in de Israëlische stad Hurfeish na een gerichte drone- en raketaanval op een speeltuin. Verder waren er in mei 325 aanvallen van Hezbollah, het hoogste aantal in één maand sinds het begin van onze oorlog met Hamas.

Er is een nieuw front geopend met Hezbollah in de vorm van natuurbranden. In de hele noordelijke regio van Israël ontstonden verschillende ernstige branden nadat Hezbollah raketten had afgevuurd op open velden, wetende welke gevolgen dat zou hebben gezien de huidige hittegolf waarmee we te maken hebben. Grote delen van Noord-Israël werden al snel overvallen door vlammen. Een paar dagen geleden is de noodtoestand uitgeroepen, maar toch werd er lange tijd weinig tot geen hulp geboden aan de door de branden getroffen burgers. Libanon heeft nu echter zelf te maken met een aantal branden. Een uitputtingsslag – je vijand langzaam mentaal en fysiek uitputten door kleinschalige aanvallen – is de strategie van Hezbollah. Deze tactiek en de resultaten die het tot nu toe heeft opgeleverd, hebben de Israël’s ertoe aangezet om actie te eisen.

Zoals ik de afgelopen week meerdere malen heb aangegeven, is een officiële oorlog met Hezbollah aanstaande, aangezien ons veiligheidskabinet de afgelopen week meerdere keren bijeen is gekomen om juist deze kwestie te bespreken. Een deel van het besluitvormingsproces bij het beginnen van een oorlog is ervoor zorgen dat je je vijand kunt verrassen, omdat de eerste verrassingsaanval de meeste schade zal aanrichten en de capaciteiten van de vijand zal ontmantelen. Er zijn dus twee redenen waarom Israël nog geen oorlog is begonnen met onze vijand in het noorden: (1) We geven onze brigades in Gaza de kans om het werk af te maken, en (2) we bereiden ons voor op het juiste moment om toe te slaan. Als het juiste moment daar is, zal Hezbollah het voelen. Hezbollah heeft zelfs verklaard dat ze hun aanvallen hebben opgevoerd in afwachting van de naderende oorlog.

Hamas

De IDF blijft opereren in het hart van Rafah. Tot nu toe hebben onze troepen minstens 84 tunnels ontdekt die van Rafah naar het Sinaï-schiereiland van Egypte lopen. We blijven onderzoeken of er al dan niet levende gijzelaars of lichamen van slachtoffers van 7 oktober door deze tunnels zijn gesmokkeld. Bovendien blijft de IDF operaties uitvoeren in de Philadelphi-corridor tussen Rafah en Egypte, waaronder de vernietiging van terreurtunnels.

Wat onze troepen in Jabalia betreft, na het uitschakelen van ongeveer 500 terroristen in het gebied, heeft de 98e Divisie van de IDF de operatie beëindigd. De troepen hebben de Gazastrook verlaten en bereiden zich voor op hun volgende missie. Er zijn nog ongeveer 16.000 soldaten actief in Gaza.

Terwijl de wereld ‘genocide!’ blijft schreeuwen, was de IDF druk bezig met het verspreiden van flyers in Noord-Gaza om burgers aan te sporen de veilige zone te verlaten. Bovendien stuurde Israël, vóór de aanval die woensdagavond plaatsvond in Libanon, via sms een evacuatieoproep naar inwoners van het Wadi Jilou-gebied.

De Houthi’s

De Houthi’s beweerden een gecombineerde raketaanval te hebben uitgevoerd op het Amerikaanse vliegdekschip Dwight Eisenhower in de Rode Zee als reactie op de gezamenlijke Amerikaanse aanvallen in Jemen. Dagen later deden ze dezelfde bewering opnieuw.

De internationale gemeenschap

Spanje

Hypocrisie in de wereld neemt nooit een pauze! Nadat ze zich hadden uitgesproken voor een Palestijnse staat, zijn er berichten dat het progressieve, pro-Palestijnse en antisemitische Spaanse ministerie van Buitenlandse Zaken ministers heeft gevraagd om niet meer de term ‘genocide’ te gebruiken in de context van Gaza, uit angst dat Gazanen politiek asiel zouden aanvragen in Spanje. Boontje komt om zijn loontje! De Spaanse regering verklaarde na de erkenning van een Palestijnse staat vorige week dat ze een ambassade zou openen in Ramallah. Maar nu komen ze op die belofte terug omdat hun diplomaten liever in Israël blijven omdat het daar ‘veiliger’ is en het een ‘hogere levenskwaliteit’ biedt. Dit is bijna lachwekkend.

Slovenië

Slovenië erkent nu officieel een Palestijnse staat. Dwazen! Zwitserland heeft de erkenning van een Palestijnse staat afgewezen om de voor de hand liggende redenen dat elk land een Palestijnse staat zou moeten afwijzen – ze willen geen Iran 2.0.

De Verenigde Staten

De president van de VS hield afgelopen vrijdag een beschamende toespraak waarin hij het totale gebrek aan competentie van de regering blootlegde als het gaat om Israël, Hamas en onze strijd om te overleven als natie. Biden schetste een vredesplan voor Gaza waarbij Israël zich terugtrekt en Hamas voor onbepaalde tijd aan de macht blijft in Gaza. Zoals ik eerder al zei, zal de regering van Israël van de ene op de andere dag instorten als zo’n deal wordt omarmd! Bovendien zijn de Israëlische gijzelaars de enige onderhandelingsfiches die Hamas heeft. Deze terroristen weten heel goed dat zodra alle gijzelaars worden vrijgelaten, Israël de klus kan klaren en hen volledig kan vernietigen! Uiteindelijk legt het plan van Biden alle druk op de Israëlische regering. Wanneer terroristen zoals Hamas je plan steunen, dan weet je dat het een vreselijk plan is.

Gelukkig hebben de recente verklaringen van de Israëlische regering heel duidelijk gemaakt dat Israëls voorwaarden voor het beëindigen van de oorlog niet zijn veranderd. Hamas zal ten onder gaan.

De bediening

CONNECT

Een paar dagen geleden hebben we bij CONNECT onze allereerste podcast opgenomen met mijn goede vrienden Sarah en Steve Berger. Ik kijk ernaar uit om deze binnenkort met jullie te delen!

De Bijbel zegt: ‘Want het geheimenis van de wetteloosheid is al werkzaam. Alleen is er iemand die hem nu weerhoudt, totdat hij weggenomen wordt.’ Wie is de weerhouder? Wanneer wordt hij weggenomen? Waarom weerhoudt hij? Hoe zal hij worden weggenomen? Stem af op mijn onderricht ‘The Restrainer’ waarin ik bespreek wat de Bijbel zegt over de Weerhouder in de wereld van vandaag en Zijn rol in de toekomst. Dit zal vrijdag geplaatst worden op YouTube & Facebook.

Ongefilterde video van 7 oktober

In de komende weken zal ik een ongefilterde video uitzenden van de gebeurtenissen op 7 oktober. De gruwelijkheden zijn erg moeilijk om naar te kijken en zo schokkend dat geen enkel socialmediaplatform me ooit zal toestaan om deze inhoud te laten zien. Dat is precies waar de ontkenners op rekenen! Ter voorbereiding kun je me op twee manieren helpen: (1) Stuur alsjeblieft mijn Telegramkanaal naar iedereen die je kent! (2) Bekijk alsjeblieft de video en stuur hem dan door! Dit is de link naar mijn Telegramkanaal die je met anderen kunt delen: https://t.me/beholdisraelchannel

Facebook & YouTube

Op onze Facebookpagina en ons YouTube-kanaal zullen we de komende twee weken een aantal korte, informatieve video’s plaatsen. Deze video’s – die over een verscheidenheid aan onderwerpen gaan: zionisme, de Palestijnen, de derde tempel, de VN, en nog veel meer – zijn gemaakt vanuit een Bijbels gezichtspunt en gebaseerd op feiten. Je kunt op de hoogte blijven wanneer we een nieuwe video delen, door je te abonneren op ons YouTube-kanaal door op de button ‘abonneren’ te klikken.

Boek over Daniël

Discovering Daniel is nu verkrijgbaar in de Behold Israel Shop! [Red. CN: De Nederlandse uitgave zal dit jaar verschijnen bij Het Zoeklicht.] Ook de studiegids die bij deze bestseller hoort, is te bestellen. Ik ben zo blij dat dit boek in handen komt van zowel gelovigen als ongelovigen. Het begrijpen van het Oude Testament is de sleutel tot het begrijpen van het Nieuwe Testament. Wat in Daniël wordt voorzegd, wordt vervuld in Openbaring. Ik verwacht dat dit nieuwe boek voor velen een zeer nuttig hulpmiddel voor Bijbelstudie zal zijn.

Word niet moe!

In de afgelopen acht maanden heb ik vaak depressieve momenten gekend, waarin ik me verpletterd en machteloos voelde vanwege de massale geestelijke blindheid en hersenspoeling van de goedgelovige massa’s door de vorst van deze wereld. De volgende verzen hielden mijn geest fris en versterkten mijn ziel!

In de verwachting van Zijn komst,

Amir Tsarfati

Amir Tsarfati is een geboren Israëli en voormalig majoor in het Israëlisch leger (IDF). Hij is de oprichter en directeur van Behold Israel. Dit is een non-profitorganisatie die Bijbels onderwijs geeft door middel van rondleidingen, conferenties en social media, en vanuit een Bijbels en profetisch gezichtspunt nieuws en informatie over Israël biedt.

Amir is getrouwd en heeft vier kinderen. Zijn huis in Noord-Israël kijkt uit over de vallei van Megiddo (Armageddon). Dit is een voortdurende herinnering aan de opdracht die hij van de Heer gekregen heeft om vanuit de Bijbel onderwijs te geven over Gods plannen voor de eindtijd.

Lees meer over dit onderwerp op de website van Amir Tsarfati: beholdisrael.org
Deze tekst is vertaald door de redactie vanuit de nieuwsbrief van Amir van donderdag 6 juni 2024.

Meer berichten van Amir zijn te vinden op: 
YouTube: www.youtube.com
Telegram:  t.me/beholdisraelchannel
Facebook:  facebook.com/beholdisrael
Instagram: instagram.com/amir.tsarfati

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies