Arenda Haasnoot: Pro-Israël zijn betekent niet dat je tegen Palestijnen bent

Moet je als christen positie kiezen in de oorlog tussen Israël en Hamas? Het onbeschrijfelijke leed aan beide zijden laat niemand onberoerd. Je kunt toch begaan zijn met zowel het lot van de Palestijnen als van de Israëli’s?

En wat betekent het dan, als je als christen achter Israël staat? Betekent dat per definitie dat je tegen de Palestijnen bent? En Christenen voor Israël dient een klacht in bij de Raad voor de Journalistiek tegen het dagblad Trouw, over hun berichtgeving.
Dit en meer in de uitzending met ds. Arenda Haasnoot.

Meer over Arenda

Arenda is predikant in de Protestantse Kerk Nederland (PKN) van Spijkenisse. Ze is voormalig voorzitter van Alpha Cursus Nederland, een cursus over het christelijk geloof. Vanaf 2005 was zij lid van het moderamen van de Generale synode van de PKN. Eerder was ze predikant van de kerken in ’s Gravenmoer, Geldermalsen en Rijnsburg. Van haar hand verschenen verschillende boeken: ‘Neem je plaats in. In de tussentijd van Kerk en Koninkrijk’, een oproep aan christenen om in kerk en maatschappij duidelijk een stem te laten horen en het boek ‘Rust & Regelmaat bij God’, een boek over het centraal zetten van de Bijbel in je leven.

Web: www.cvi.nl
Auteur: Christenen voor Israël
Beeld: Videostill YouTube

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies