Open Dag EH: Christelijk tussenjaar voor geslaagden

De examenuitslagen zijn inmiddels bekend. Na de zomervakantie kunnen de geslaagden starten bij de Evangelische Hogeschool, waar ze een uitdagend christelijk tussenjaar volgen. Het is een jaar waarin jongeren het geloof (her)ontdekken, zichzelf beter leren kennen en ontwikkelen.

De studenten krijgen inzicht in de cultuur en in wat het betekent om als christen in deze maatschappij te leven. Ook helpt de EH hen bij het maken van belangrijke levenskeuzes, zoals het kiezen van een studie of beroep. Studiekiezers kunnen zich nog steeds aanmelden voor het EH-Basisjaar.

Vormingsjaar

Het Basisjaar is een vormingsjaar voor jongeren die toegang hebben tot een hbo- of wo-opleiding, dus een havo-, vwo- of mbo4-diploma hebben. Het is een voltijdopleiding van tien maanden (sept – juni). Het onderwijs van de Evangelische Hogeschool richt zich op geloofstoerusting, persoonlijke ontwikkeling, oriëntatie op cultuur en maatschappij, intellectuele ontwikkeling, studievaardigheden en studie- en beroepskeuze.

EH-Traject

De EH biedt ook het Traject aan. Dit is een opleiding van vijf maanden (feb-juni) voor jongeren die voortijdig stoppen met hun studie of die na een periode van reizen/werken behoefte hebben aan een heroriëntatie op hun toekomst.

Open Dag

De Evangelische Hogeschool opent op vrijdag 14 juni haar deuren voor studiekiezers die geïnteresseerd zijn in het EH-Basisjaar of het EH-Traject. Tijdens de Open Dag ervaren ze hoe het is om student te zijn van de EH. Met meer informatie over het Basisjaar en het Traject, interessante mini-colleges, rondleiding en een toelichting op de financien. Daarnaast is er alle gelegenheid om in gesprek te gaan met en vragen te stellen aan docenten en studenten van de EH.

De Open Dag zal plaatsvinden op de locatie van de EH: Drentsestraat 1 in Amersfoort. Kijk voor meer informatie en aanmelden ook op www.eh.nl/agenda. Bezoekers zijn vanaf 14.00 uur welkom. Om 14.30 uur start het (keuze)programma. De middag duurt tot uiterlijk 17.00 uur.

Over de Evangelische Hogeschool

De EH is een unieke hogeschool waar jongeren in diverse opleidingen worden toegerust voor het leven. Het onderwijs van de Evangelische Hogeschool richt zich op geloofstoerusting, persoonlijke ontwikkeling, oriëntatie op cultuur en maatschappij, intellectuele ontwikkeling, studievaardigheden en studie- en beroepskeuze. Op de EH leren jongeren om steviger in het leven te staan, leren ze wie ze zijn en ontdekken ze wat echt belangrijk is. Tijdens een opleiding op de EH worden studenten geholpen met het ontdekken dat Gods liefde de beste basis is voor het leven en dat Zijn liefde alle aspecten van het dagelijks leven doortrekt.

Website: www.eh.nl
Beeld Evangelische Hogeschool

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies