Oscar Lohuis: 10 misverstanden over Israël die bijna iedereen gelooft

Israël bezet land van een ander volk. En Israël onderdrukt de Palestijnen. Israël is ontstaan uit Europa’s schuldgevoel en de bewoners zijn voornamelijk Europeanen. Dit zijn zomaar een aantal uitspraken die je op straat hoort als je mensen spreekt over Israël. Maar kloppen deze uitspraken wel? Wat zijn de feiten? Verkeerde beeldvorming heeft direct impact op de Joodse gemeenschap, omdat het antisemitisme veroorzaakt. Ds. Oscar Lohuis legt het uit.

Over ds. Oscar Lohuis

Oscar werd in 1967 geboren in Haarlem en is daar vlakbij opgegroeid in Aerdenhout. In zijn tienerjaren is hij tot levend geloof in de Heere Jezus gekomen. Nadat hij zijn VWO-diploma had behaald wilde hij graag, alvorens hij naar de universiteit zou gaan, een jaar uittrekken om de Bijbel beter te leren kennen. Daarvoor is hij gaan studeren aan het Continental Theological Seminary, een internationale Bijbelschool in Brussel, België.

Na dat jaar heeft hij, tijdens een verblijf in de Verenigde Staten, een roeping van de Heere God ontvangen om zijn leven te geven aan de verkondiging van het evangelie. Hij behaalde een Bachelor in Bible and Theologie (Brussel, 1989), een Master of Divinity (Tyndale Theological Seminary, Amsterdam, 1992) en een Master of Theology (Evangelische Theologische Faculteit, Leuven, 2006).

Goed Nieuws Bediening

Van januari 1995 tot en met april 2001 was Oscar predikant van de Baptistengemeente in Meppel. Van mei 2001 tot en met december 2006 is hij als predikant verbonden geweest aan de Vrije Baptistengemeente in Emmeloord. Vanaf januari 2007 is Oscar vrijgesteld om zich helemaal te geven aan het verkondigen van het evangelie als rondreizende prediker, evangelist en Bijbelleraar. De naam die aan deze bediening is gegeven luidt Goed Nieuws Bediening. Sinds de oprichting van dit werk heeft Oscar de status van Predikant in Buitengewone Dienst binnen de Alliantie van Baptisten- en CAMA-gemeenten gekregen (onbezoldigd).

Gezin

Oscar is sinds 1991 getrouwd met Loïs en vader van vier kinderen, Ruben, Lucas, David en Maria. Sinds juli 2014 wonen zij in Ermelo. Al vanaf het begin van Goed Nieuws Bediening zijn Oscar en Loïs als zendelingen verbonden aan de gemeente in Emmeloord, waarvan Oscar eerder voorganger was.

Momenteel verzorgt hij spreekbeurten en lezingen voor stichting Christenen voor Israël. Ook schrijft hij artikelen voor Het Zoeklicht en voor de krant Israël Aktueel.

Auteur: Christenen voor Israël
Web: www.cvi.nl
Over Oscar Lohuis: www.goednieuwsbediening.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies