Geert-Jan Noorman: Synagoge en kerken in Dagestan doelwit van aanslag

De Russische deelrepubliek Dagestan is zondag opgeschikt door een reeks aanslagen. Doelen van deze aanslagen waren een synagoge, twee kerken en een controlepost van de politie. Een onbekend aantal burgers en politieagenten zijn vermoord. De priester van de een van de kerken is door de daders onthoofd. Family7 in gesprek met Geert-Jan Noorman, directeur van de organisatie Friedensstimme.

Friedensstimme

Geert-Jan Noorman is directeur van de organisatie Friedensstimme: Wij staan al ruim veertig jaar voor ondersteuning van christenen in de voormalige Sovjet-Unie. Momenteel zijn we met ruim 115 Evangelisten verbonden. Zij verkondigen het Evangelie, wij voorzien hen van lectuur en middelen voor vervoer. Verder willen we graag dat u betrokken bent bij uw broeders en zusters in de voormalige Sovjet-Unie. Daarom geven wij Friedensstimme Contact uit, waarin we getuigenissen van hen delen zodat u in gebed en met uw gave betrokken kunt zijn.

Onbereikte volken

In Rusland en de landen er omheen leven miljoenen mensen die onbekend zijn met het Evangelie. Gedreven door de woorden van de Heere Jezus, dat alle volken van Hem moeten horen, gaan Evangelisten eropuit om hun naasten over God te vertellen. Wij helpen dit werk mogelijk te maken omdat we geraakt worden door de nood van deze mensen. We geloven dat een mens alleen gelukkig kan zijn als hij Jezus kent.

Daarom weten wij ons verbonden met ruim 115 evangelisten. Wij zenden zelf niemand uit, maar helpen de Russische gemeenten om mensen af te zonderen voor de dienst van het Evangelie.

Missie

Ruim veertig jaar geleden werden christenen in de Sovjet-Unie hevig vervolgd. Voorgangers, zondagschoolleiders, boekdrukkers en vele anderen werden opgepakt en in strafkampen opgesloten. Alleen maar omdat ze er openlijk voor uitkwamen dat zij in God geloofden. Geraakt door deze nood hebben Nederlandse christenen in 1979 Friedensstimme opgericht. Het doel was om deze christenen bij te staan.
Nadat in 1990 de Sovjet-Unie ophield te bestaan kwam er ook vrijheid voor christenen. Er ontstond in de christelijke gemeenten een groot verlangen om het Evangelie in heel het gebied van de voormalige Sovjet-Unie te verkondigen. God riep hen daartoe.

Strategie

De missie van onze broeders en zusters is: ‘Het Evangelie vrijmoedig verkondigen, zodat zondaren God leren kennen’. We geloven dat Rusland en de landen er omheen het Woord van God nodig hebben. In de Bijbel spreekt God tot mensen. Het is een kracht tot geloof. Daarom vinden wij het zo belangrijk dat we dit werk mede mogelijk kunnen maken. Daarom willen we achter mannen en vrouwen staan die aan het einde van de aarde, naar onherbergzame oorden gaan om, soms met gevaar voor eigen leven, te evangeliseren.
Daarom delen we hun verhalen. Zodat u voor hen kunt bidden en betrokken bent op hun dienst.

Web: www.friedensstimme.nl
Meer: www.family7.nl
Beeld: Schermafdruk YouTube
Auteur: Family7

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies