The Young Messiah: Voor de 11de keer op tour door Nederland

Al meer dan 25 jaar is The Choir Company een begrip in korenland door de vele kortlopende koorprojecten die elk jaar georganiseerd worden. Sinds 2012 staat de maand november voor veel concertbezoekers en deelnemende koorleden gereserveerd voor één van de meeste geliefde projecten van het jaar: Tom Parker’s “The Young Messiah”.

Na het grote enthousiasme van de jubileumtour in 2023 werd al snel duidelijk dat de tijd nog niet gekomen was om te stoppen en daarom staan er in november weer 8 nieuwe concerten op de planning.

De boodschap van het evangelie

Als het publiek minstens zo enthousiast is als de band, zangers en zangeressen op het podium dan weet je dat er iets bijzonders gebeurt. Tom Parker’s moderne bewerking van Händel’s ‘Messiah’ oratorium, ‘The Young Messiah’ mag je ook gerust bijzonder noemen. Een muzikaal meeslepende vertelling van Jezus’ geboorte, lijden, sterven en opstanding, die de boodschap van het evangelie dichter bij mensen heeft gebracht. Met behulp van koor, band en solisten worden luisteraars meegenomen in het tijdloze verhaal dankzij Tom Parker’s bewerkingen zoals ‘Unto Us a Child is Born’, ‘Every Valley’, ‘I Know that My Redeemer Liveth’ en het majestueuze ‘Hallelujah’.

Twee gedeelten concert

Net als voorgaande edities zullen de avonden uit twee gedeelten bestaan. Er is een deel voor de pauze waarin Tom Parker titels als o.a. ‘Ode to Joy’, ‘Who Shall Ascent’, en ‘Young Forever’ afgewisseld worden met klassiekers als ‘The Prayer’, (Andrea Bocelli en Celine Dion), ‘Hallelujah’ (Leonard Cohen) en ‘Everything’ (Michael Bublé). Na de pauze wordt ‘The Young Messiah’ uitgevoerd.

De Basiliek

Ook dit jaar is er opnieuw een groots concert in de Basiliek in Veenendaal met een ‘Mass choir’. Zo goed als de ‘Young Messiah’ tour een mooie traditie is geworden voor koor én publiek, zo groot is de belangstelling.

Data

zaterdag 2 november 2024 – 19.30 – Zwolle
zaterdag 9 november 2024 – 19.30 – Utrecht
vrijdag 15 november 2024 – 19.30 – Oud-Beijerland
zondag 17 november 2024 – 19.30 – Harderwijk
vrijdag 22 november 2024 – 19.30 – Borger
zaterdag 23 november 2024 – 19.30 – Alphen aan den Rijn
vrijdag 29 november 2024 – 19.30 – Vriezenveen
zaterdag 30 november 2024 – 19.30 – Veenendaal

Tickets: The Young Messiah 2024
Meer info: www.eventsforchrist.nl
Foto:© Toff-fotografie

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies