Unie-ABC wil in Peru het evangelie naar 50 dorpen brengen

De Queshua’s zijn een bevolkingsgroep die woont in grote delen van Peru, Bolivia en Ecuador. De Bijbel is voor velen onbekend, maar in het Andesgebergte worden er steeds meer kerken geplant. Zo ontvangen veel mensen de hoop van het Evangelie en komen vrij van occulte praktijken.

Missiewerkers van de kerk ‘El Redentor’ (De Redder) organiseren Bijbelstudies en kinderclubs. Ook maken ze radio-uitzendingen, om zo op de meest afgelegen plekken het goede nieuws te brengen. In augustus steunt Unie-ABC dit project.

Jimbe, Canchas en Miraflores

Na een periode van heftige protesten en gewelddadige botsingen in Peru, is het land hard geraakt door een hevige wervelstorm gecombineerd met heftige regenval in februari vorig jaar. Wegen en huizen zijn verwoest en door aardsverschuivingen is de verbinding tussen sommige regio’s weggevallen. De regen bleef aan houden tot mei. Voor de missiewerkers in het gebied was het een lastige tijd, het was niet mogelijk om de mensen in de dorpen te bereiken omdat de wegen ernaar toe te gevaarlijk waren.

Voor de kerk van Hugo Mondonedo is het ook moeilijk geweest, maar ondanks de tegenslagen bleven de broers en zussen van de gemeente trouw en stonden ze elkaar bij in gebed en hielpen ze waar ze konden. De twee tweelingbroers Adriano en Fabiano (5) wonen in de buitenwijken van Miraflores. Hun ouders zijn niet betrokken bij de kerk, maar toch komen de twee broers trouw elke week naar de kinderbijbelschool. Ze zijn nieuwsgierig en willen meer weten over God en de verhalen uit de Bijbel.

Chimbote

De kerk ‘El Redentor’ (De Redder) is dankbaar dat, ook nadat de coronapandemie voorbij is, de kerkgemeenschap nog steeds goed bezocht blijft. Op de dinsdagen hebben ze een discipelschapsgroep die maar blijft groeien. Een mix van jonge en oudere mensen voelt zich erdoor bemoedigd en ervaart dat het vrucht draagt in hun leven. De gevolgen van de hoge werkloosheidscijfers zijn wel voelbaar in de kerk. Doordat veel kerkgangers alleen baantjes kunnen vinden in de weekenden, komen ze niet meer naar de kerkdiensten.

In de komende jaren willen missiewerkers in Peru het goede nieuws naar 50 andere dorpen brengen en nieuwe kerken stichten.

Geven, bidden, partner worden

Word partner of houd een collecte voor het werk in Peru! Uw bijdrage kunt u overmaken op rekening NL14 TRIO 0391 0156 13 t.n.v. Unie-ABC o.v.v. ‘Missiewerk Peru’. Neem voor meer informatie contact op met info@camazending.nl

Web: Unie ABC
Beeld: © ChristelijkNieuws
Bron: Nieuwsbrief Unie ABC

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies