Baby Anjara komt thuis na de operatie aan haar gespleten lip

Barend Visser van Mercy Ships Nederland: Normaal gesproken werk ik op het kantoor in Rotterdam, waar ik me onder andere bezighoud met deze e-mailupdates. Vorige maand had ik het voorrecht om in Madagaskar te zijn voor een bezoek aan de Africa Mercy.

Diep geraakt

Een van de mooiste momenten in Madagaskar vond ik onze ontmoeting met baby Anjara en haar moeder. Zij was dit jaar de eerste patiënt aan boord van de Africa Mercy, en we liepen haar toevallig tegen het lijf omdat ze even terug was voor controle. Toen ik later het filmpje van haar thuiskomst zag, was ik diep geraakt.

Keihard

Lopend door de straten van Toamasina vond ik het confronterend hoe groot de verschillen zijn tussen hier en daar. Ik zag veel mensen op blote voeten over modderige wegen lopen. Kinderen die in het donker over straat gaan om gebrande pinda’s te verkopen en zo wat geld te verdienen. We hoorden diverse verhalen waaruit ik opmaak dat het leven keihard is voor veel mensen in Madagaskar. Vooral als je een aandoening hebt die niet adequaat behandeld kan worden…

Modern ziekenhuis

Terug in Nederland ben ik blij om te weten dat de Africa Mercy voorlopig nog in Madagaskar is. In het moderne ziekenhuis aan boord kunnen we de komende maanden nog duizenden Malagassiërs zoals baby Anjara bereiken met de best mogelijke zorg en medische traingen!

Hoop en genezing brengen

Deze maand vragen we u graag om dit werk te ondersteunen met een (extra) gift. Tijdens mijn bezoek heb ik gezien dat we écht hoop en genezing kunnen brengen op plekken waar goede zorg niet vanzelfsprekend is. Uw steun daarin blijft nodig.

Geef een: Gift ter ondersteuning
Auteur: Barend Visser / Nieuwsbrief
Beeld: Videostill YouTube
Web: www.mercyships.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies