Veel Joodse kinderen zijn in Nederland op school niet meer veilig

Joodse kinderen die niet meer naar een gewone school durven omdat ze daar worden getreiterd vanwege hun Joods zijn. Het Joods Bijzonder Onderwijs (JBO) in Amsterdam ziet sinds 7 oktober om die reden een grote aanwas van nieuwe leerlingen.

Edwin Stokvis is bestuursvoorzitter van de Joodse Scholengemeenschap in Amsterdam: “We hebben al jaren te maken met strenge beveiliging van de school, maar na 7 oktober is het gevoel van onveiligheid bij ouders en kinderen alleen maar toegenomen”. De kosten van de beveiliging van de Joodse scholen zijn dan ook torenhoog. Yigael Soesan, voorzitter Stichting Vrienden JBO: “We willen ons niet verschuilen als Joden, maar we hebben geen keuze”.

Edwin Stokvis

Het beste halen uit mensen is zijn drijfveer. In 2003 heeft Edwin, Stokvis Management BV opgericht. Hiervoor was hij werkzaam als managing consultant in de internet wereld. Naast grote bedrijven adviseerde Edwin vele internet Start-ups over hoe zij hun product of dienst in de markt konden zetten.
Edwin Stokvis is ook voorzitter van het bestuur van de Stichting Joodse Scholengemeenschap J.B.O. met als portefeuille algemene zaken. Edwin is een ervaren project- en programmamanager en is sinds augustus 2020 verbonden aan JBO. Hij houdt zich met name bezig met beveiliging, huisvesting en financiën en het dagelijks reilen en zeilen van het bestuur.

Christenen voor Israël

Stichting Christenen voor Israël stelt zich ten doel om christenen in Nederland en wereldwijd bewust te maken van de betekenis van het Joodse volk in Gods handelen met deze wereld. Haar boodschap naar de kerken is dat de gemeente van Jezus Christus niet in de plaats van Israël is gekomen, maar dat er nog verschillende belangrijke beloften voor Israël in de nabije toekomst zullen worden vervuld.

Steun

Wilt u deze en onze andere educatieve activiteiten mede mogelijk maken? En zo de boodschap van Gods trouw aan Israël verder verspreiden onder christenen in Nederland?
Doneer dan online: Maak een gift over

Online winkelen in Israël?

Ga dan naar de webshop en bekijk het complete assortiment.

Web: www.cvi.nl
Beeld: Videostill YouTube

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies