Matthijn Buwalda brengt nieuw album uit

Matthijn Buwalda heeft in zijn muzikale carrière vaak met andere artiesten mogen samenwerken zoals Stef Bos, Henk Pool, Stephanie Struijk en Daniel Lohues. Voor zijn nieuwste album ‘Sterrenhemel’ zocht hij de samenwerking op met onder andere Maaike Ouboter en Hannah Mae. ‘Sterrenhemel’ is de opvolger van ‘Bang Voor Niks’ uit 2022.

“Leven doe ik voor het eerst, dus alles is werk in uitvoering”, schrijft Matthijn Buwalda in het voorwoord in het inlayboekje van zijn nieuwste album ‘Sterrenhemel’. Zijn achternaam doet vermoeden dat hij in het noorden van het land is geboren. Hij zag het levenslicht in 1983 in Smallingerland in Friesland. Sinds 2006 heeft hij diverse albums uitgebracht met zelfgeschreven Nederlandstalige liedjes. Hij schrijft ook vaak liederen voor allerlei christelijke groepen en artiesten. Zo werkte hij samen met Kinga Ban. Zij won de Zilveren Duif Award met het door Matthijn geschreven nummer ‘In Goede Handen’.

Muzikale reis

Op zijn website noemt Buwalda ‘Sterrenhemel’ “een lichtgevende, muzikale reis”. Tussen de liedjes door mijmert Matthijn hardop over het alledaagse leven en alles wat dat leven zo bijzonder maakt. In de traditie van de kleinkunst weet hij de aandacht van zijn luisteraars schijnbaar moeiteloos vast te houden met zijn ontwapenende, grappige en ontroerende liedjes. Hij laat weten het leven niet altijd makkelijk te vinden, maar nooit de hoop te verliezen. Onder de sterrenhemel vindt hij de moed om steeds vaker omhoog te kijken. “Leven is werk in uitvoering. Het lukt me alleen maar om daar doorheen te leven als ik vaak genoeg naar boven blijf kijken. Om niet te vergeten dat ik deel ben van iets dat zoveel groter is dan ikzelf dat zelfrelativering bijna een plicht is.”

Prediker

Voor het lied ‘Voor Alles Is Een Tijd’ haalde hij inspiratie uit het bijbelboek Prediker. Hij zingt: “Voor alles is een tijd / om te zaaien / om te oogsten / om te vechten / om te troosten / om te zoeken / om te vinden / om te schreeuwen / om te bidden / om wat slecht is af te breken / om te bouwen aan wat beters onder de zon.”

Dit najaar gaat Matthijn Buwalda op tournee langs de theaters.
Meer informatie: Matthijn Buwalda
Ecovata verzorgt de distributie van het album.
Meer informatie: Gospel uit de lage landen
Het album is verkrijgbaar als lp en cd.
Foto: © Toff-fotografie | Tobias Huizing

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies