NEM Reveilweken: Vier weken vol uitdagingen en zegeningen

De Near East Ministry (NEM) organiseert ook dit jaar weer de Reveilweken op hun bosrijke terrein in Voorthuizen. Deze mooie christelijke conferentie, die verspreid over vier weken plaatsvindt, verwelkomt dit jaar een record van 1000 deelnemers. Dit jaar staan deze bijzondere bijeenkomsten, vol geloofsopbouw, inspirerende seminars en gezellige activiteiten, in het teken van het thema “One in Christ”.

Naast korte toespraken door bekende sprekers is er vooral veel tijd voor gesprekken in kleine vaste groepjes, samen delen, samen Gods Woord bestuderen, en samen zegenen en bidden. Daarbij worden de gevoelige en moeilijke onderwerpen over éénheid niet gemeden. Zoals hoe kunnen we meer één worden met God, onszelf en onze naaste. Hoe kunnen we meer éénheid vinden in onze gezinnen en onze kerken, een éénheid in Christus die ook ruimte geeft aan verscheidenheid en verschillen. Hoe kunnen wij ook één zijn met de schepping, als goede rentmeesters van Gods natuur. En tot slot hoe kunnen wij als Nederlandse christenen bijdragen aan een éénheid in het Midden-Oosten tussen Joden en Arabieren, en wat zegt Gods Woord daarover.

Een gevarieerd programma

Gedurende de vier weken die van 20 juli tot 9 augustus plaatsvinden biedt de NEM een gevarieerd programma aan dat voor iedere leeftijdsgroep iets te bieden heeft. Speciale programma’s voor kinderen, tieners en jong volwassenen. Omdat de NEM deze conferentie op het eigen landgoed organiseert kunnen alle groepen op een unieke manier op hun eigen plek op het terrein bediend worden. Er ontstaat zo een authentieke en persoonlijke sfeer, waar iedereen zichzelf kan zijn, en niemand verloren hoeft te gaan in de massa.

Janneke

Deelneemster Janneke: ‘De Reveilweken maken mij ‘wakker’ Wat ik in het doorhollen van iedere dag mis, daar word ik tijdens de Reveilweek bij stilgezet. Door de kleine groepen is het laagdrempelig en vertrouwd. Ongelooflijk dat je elkaar zo snel kent, terwijl je zo anders bent en zo’n andere achtergrond kunt hebben. De Reveilweken zijn voor mij ieder jaar weer een wonder van God.’

We nodigen u van harte uit om een kijkje te komen nemen als daggast, vooral op de dinsdagen tijdens de Midden-Oosten markt.

Leuk, Reveil! Wat is dat eigenlijk?

Het is een opdracht die al 60 jaar, vanaf het begin van de NEM, met ons mee gaat. Reveil betekent ontwaken of ook wel opwekken. We willen een instrument in Gods hand zijn om het geloof van de christenen in Nederland op te wekken en zo te gaan zien wat Gods beloftes zijn aan Zijn volk Israël, aan de Arabische volken en hoe wij Jezus mogen volgen en dienen.

Door het jaar hebben we daar verschillende activiteiten voor. In het zomerseizoen organiseren we Reveilweken. Deze vinden plaats op het prachtige terrein dat God ons hiervoor gegeven heeft, ook al bijna 60 jaar geleden. Momenten van ontspanning, van verbinding en van geestelijke groei.

Programma en sprekers

Een gemiddelde dag van een Reveilactiviteit begint met stille tijd. Daarna is er tijd voor ontbijt en wordt de koffie/thee gezet in de Menorah-zaal, zodat je goed naar het praatje van de eerste spreker kunt luisteren. Na het praatje ga je naar je kleine groepen, waar je samen kunt doorpraten over wat je gehoord hebt en samen bidden. De middag is helemaal voor ontspanning en afhankelijk van de week waaraan je deelneemt wordt er in de middag nog iets georganiseerd waaraan je kunt deelnemen. ‘s Avonds gaat een andere spreker in op het onderwerp van die dag, waarna er tijd is voor gezelligheid.

Maar er zijn al zoveel conferenties?!

Jazeker en ze zijn allemaal waardevol. De Reveilweken zijn uniek vanwege…

  • de programma’s voor volwassenen, jongeren, tieners en kinderen, iedereen doet mee!
  • de vaste, kleinere groepen om je geloof, vragen en leven te delen en bespreken
  • de keuze uit verschillende Reveilweken met verschillende doelgroepen: er is altijd een week die bij je past!
  • de kleinschaligheid (200-500 deelnemers) waardoor je je eerder gezien voelt en sneller nieuwe contacten maakt
  • de combinatie tussen stevige bijbelstudie én actuele, praktische toespraken
  • de balans tussen diepgang aan de ene kant én humor, creativiteit, sport en ontspanning aan de andere
  • de aandacht voor Gods trouw aan Israël, liefde voor zowel Jood als Arabier en de Joodse wortels van ons geloof

Heb je het verlangen om geestelijk bij te tanken? Nieuwe dingen te leren over God en andere mensen te ontmoeten in een ontspannen setting? Om met nieuwe zin en inspiratie jouw wereld in te gaan waar God je roept om tot zegen te zijn?

Auteur: Joyce Boon
Wanneer: Van 20 juli tot 9 augustus
Waar: Bosrijke landgoed van de Near East Ministry in Voorthuizen
Beeld: Videostill YouTube
Web: Near East Ministry
Programma: Reveilweken
Midden-Oostenmarkt: Aanmelden

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies