Woord en Daad: Sportief in actie tegen kinderslavernij

Ben je sportief en heb je hart voor het werk van Woord en Daad? Doe mee aan Sport for Others! Deo volente zaterdag 28 september 2024 vindt dit mooie evenement plaats in Stavelot, de Belgische Ardennen. Deelnemers kunnen kiezen uit verschillende uitdagingen: wandelen, hardlopen, fietsen en mountainbiken. De uitdagingen hebben routes met verschillende afstanden en moeilijkheidsgraad.

Deelnemers halen per persoon een sponsorbedrag op van minimaal € 750. Dat geld besteedt Woord en Daad aan de strijd tegen kindslavernij wereldwijd. Zodat ieder kind weer vrij is om kind te zijn.

Hier doen we het voor

Wereldwijd zitten miljoenen kinderen gevangen in een systeem van moderne slavernij. Een combinatie van armoede, familieproblemen en ontoereikende wetgeving maakt dat veel kinderen in een situatie van uitbuiting terechtkomen. Woord en Daad werkt wereldwijd samen met lokale partners aan de bevrijding van kindslaven. In een christelijk opvanghuis bieden we onderdak, onderwijs en de nodige begeleiding.

Samen tegen kinderslavernij

Wereldwijd zitten miljoenen kinderen gevangen in een systeem van moderne slavernij. Een combinatie van armoede, familieproblemen en ontoereikende wetgeving maakt dat veel kinderen in een situatie van uitbuiting terechtkomen. Kinderuitbuiting komt in allerlei vormen voor. Zo deed Aberham (8) uit Ethiopië zwaar werk op straat. De Filipijnse Mayette (15) kreeg te maken met online misbruik. En Léa (12) uit Tsjaad moest werken als huisslaaf.

Opvang en preventie

Woord en Daad werkt wereldwijd samen met lokale partners aan de bevrijding van kindslaven. In een christelijk opvanghuis bieden we onderdak, onderwijs en de nodige begeleiding. Waar mogelijk werken we toe naar familiehereniging en terugkeer in de maatschappij. Ook schenken we aandacht aan preventie: we steunen de armste gezinnen financieel, brengen kinderuitbuiting bij gemeenschappen onder de aandacht en zoeken samenwerking met de overheid om tot betere kinderbescherming te komen.

Meer over de actie: www.woordendaad.nl
Beeld: Woord en Daad
Meer informatie en aanmelden: www.sportforothers.com

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies