Pieter Grinwis krijgt de eerste plek bij de Nationale Politieke Index, André Flach de tweede

Mooi nieuws! Pieter Grinwis (CU) is voor het tweede jaar op rij op de eerste plek in de Nationale Politieke Index geëindigd. André Flach van de SGP staat op de tweede plaats. Deze Index maakt duidelijk hoe de 150 Kamerleden zich bezighouden met hun drie belangrijke grondwettelijke taken: Medewetgever, Controleur van de regering, Volksvertegenwoordiger. En of ze ook resultaat boeken.

Pieter: “Een aanmoediging om door te gaan op de ingeslagen weg! Een hartelijke felicitatie ook aan mijn medekompanen op het podium, nieuwkomer en heel fijne en humorvolle SGP-collega André Flach en mijn inmiddels meer dan dierbare VVD-collega Silvio Erkens. Toeval of niet, met beide werk ik graag en intensief samen. En dat blijven we doen, dat samenwerken, want alleen zo kunnen we verder bouwen aan ons mooie land.”

Wat meten ze bij de Nationale Politieke Index

We meten activiteiten die van belang zijn voor het werk dat Kamerleden in de Tweede Kamer doen en dat vaak minder zichtbaar is voor de buitenwereld, maar dat wel essentieel is voor het functioneren van een Kamerlid. Zo maakt de Nationale Politieke Index inzichtelijk welke Kamerleden een – op basis van de indicatoren – relevante bijdrage leveren aan het functioneren van het parlement. Niets meer en niets minder.

Initiatiefnemers

“Kamerleden worden vaak beoordeeld op hun media-optredens. Vergeten wordt dat ze nog veel meer doen. De Nationale Politieke Index maakt dat op een innovatieve wijze inzichtelijk.”

Ton F. Van Dijk (1962) studeerde politicologie en bestuurskunde in Leiden. Hij was televisiejournalist en omroepbestuurder. In 2007 werd hij gekozen tot Omroepman van het jaar. In 2017 werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

“Dit instrument in niet alleen interessant voor de kiezers zodat zij kunnen zien hoe hun volksvertegenwoordigers het doen. Ik hoop vooral dat we kunnen laten zien wie de werkpaarden en wie de sierpaarden zijn in ons Parlement. Met het ultieme doel dat deze werkpaarden behouden blijven voor de Kamer.”

Frank van Kooten (1984) werkte in de Tweede Kamer. Hij heeft ervaring met politieke dataverzameling -evaluatie en -verwerking en kent het politieke proces in de Tweede Kamer van zeer dichtbij.

Foto: Nienke van Denderen Fotografie
Auteur: ChristenUnie / Nationale Politieke Index
Web: www.christenunie.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies