Het leven begint bij de conceptie

Overdenking van Amir Tsarfati – Voor iedereen die voor abortus is [het is maar dat je het weet]: het leven begint bij de conceptie. Dus als het over een levensduur gaat: een levensduur begint bij de conceptie en eindigt bij de dood. Dat ‘leven’ – we zullen het ‘hij’ noemen – brengt negen maanden door in de baarmoeder. En wat doet hij? Hij is aan het zwemmen. Hij leeft. Jij zorgt er steeds voor dat hij in leven blijft, maar hij zwemt gewoon en voedt zich met eten dat je niet hoeft te kopen. Je produceert het gewoon. Dat is alles. Wat verbazingwekkend.

Ik vond het altijd zo bijzonder om de buik van mijn zwangere vrouw aan te raken en dan het voetje van de baby te zien bewegen. Ik had dan zoiets van: wat een prachtige ervaring om een zwangere vrouw te zijn. Nou ja, afgezien dan van de zwangerschapskwalen en weeën en zo. Het gaat me om het feit dat er zich in jou een levend wezen bevindt. Zo bijzonder. Hoe kunnen mensen zeggen dat het geen levend wezen is? Hij is er. En hij schopt. Hij zwemt. Hij is gelukkig. En hij heeft geen idee wat er zal gaan gebeuren.

‘Vertrouw de wetenschap’

Het is zo onbegrijpelijk dat mensen vandaag de dag de mantra ‘vertrouw de wetenschap’ kunnen herhalen, terwijl zo velen van hen zelf de wetenschap niet vertrouwen. Ze weten niet eens wat een vrouw is! En er zijn geen nieuwe aanwijzingen dat zich in de baarmoeder van een zwangere vrouw iets anders zou bevinden dan een menselijke baby. Er is geen nieuw wetenschappelijk bewijs dat de baby op een bepaald moment tijdens de zwangerschap plotseling menselijk wordt.

Pro-choice-aanhanger

Dus hebben de pro-choice-aanhangers besloten om dingen te verzinnen die onwetenschappelijk en onwaar zijn. Bijvoorbeeld: het is pas een baby als hij ademt; of: het is pas een baby als hij gevoel heeft (het vermogen om dingen waar te nemen of te voelen). Hoe dwaas is het om te denken dat een baby die reageert op aanraking, niet kan voelen dat zijn kostbare lichaampje uiteen wordt gereten tijdens een abortus. Dat betekent dat de ware kracht achter de ‘mijn lichaam, mijn keuze’-beweging niet de wetenschap is, maar eerder de grote misleider, de satan.

Er is geen andere manier om de pro-choicebeweging te beschrijven dan als liefdeloos en demonisch. Men beweert om de gezondheid van vrouwen te geven, terwijl de helft van de geaborteerde baby’s vrouwelijk is. Het geschatte aantal kinderen dat sinds 1970 in de baarmoeder van hun moeder is gedood, varieert van 1,72 tot 2,15 miljard.

Koning David

Je herinnert je vast wel dat koning David een overspelige ontmoeting had met Bathseba en dat zij zwanger werd. Nadat hij geregeld had dat haar man omkwam in de strijd, trouwde David met Bathseba. Hun kind werd ernstig ziek en uiteindelijk stierf het.

David geloofde dat wanneer een jong kind stierf, het naar de plaats ging waar hijzelf later zou komen, namelijk in de aanwezigheid van God. Dit maakt het waarschijnlijk dat we het enorm grote aantal in de baarmoeder gedode kinderen zullen terugzien wanneer we het nieuwe Jeruzalem bewonen.

Er is te veel wetenschappelijk bewijs en te veel geschiedenis om ervan uit te gaan dat er zich in de baarmoeder van een zwangere vrouw iets anders bevindt dan een groeiende menselijke baby. Het is niet simpel een klompje cellen of foetaal weefsel.

Het verlies van respect voor menselijk leven

Het enige positieve dat we in al deze lelijkheid moeten bedenken, is dat God genadig en barmhartig is en dat het bloed van Jezus voldoende is om alle zonden te bedekken, ook die van het nemen van het leven van een baby in de buik van de moeder. Het ontkennen van de wetenschappelijk bewezen waarheid dat het leven begint bij de conceptie, is een voorbereiding op het verlies van respect voor menselijk leven op elk niveau. Het zal mensen erop voorbereiden om zich aan te sluiten bij de massa’s van de wereld ter ondersteuning van het eerste beest uit Openbaring 13, die we de antichrist noemen, wanneer hij iedereen afslacht die zijn merkteken weigert (zie vers 17) en die het getuigenis heeft van Jezus en het Woord van God!

De wereld is klaargemaakt voor de komst van de wetteloze, en dat vertelt ons dat Jezus Christus spoedig zal komen om ons op te halen.

Ja, kom spoedig, Heer Jezus!

Amir Tsarfati

Amir Tsarfati is een geboren Israëli en voormalig majoor in het Israëlisch leger (IDF). Hij is de oprichter en directeur van Behold Israel. Dit is een non-profitorganisatie die Bijbels onderwijs geeft door middel van rondleidingen, conferenties en social media, en vanuit een Bijbels en profetisch gezichtspunt nieuws en informatie over Israël biedt.

Amir is getrouwd en heeft vier kinderen. Zijn huis in Noord-Israël kijkt uit over de vallei van Megiddo (Armageddon). Dit is een voortdurende herinnering aan de opdracht die hij van de Heer gekregen heeft om vanuit de Bijbel onderwijs te geven over Gods plannen voor de eindtijd.

Lees meer op de website van Amir Tsarfati: beholdisrael.org
Deze nieuwsbrief is vertaald door de redactie van Christelijk Nieuws vanuit de Bijbelse overdenking van Amir van maandag 2 september 2024.
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen

Meer berichten van Amir zijn te vinden op: 
YouTube: www.youtube.com
Telegram:  t.me/beholdisraelchannel
Facebook:  facebook.com/beholdisrael
Instagram: instagram.com/amir.tsarfati

Nieuw boek van Amir Tsarfati

De Nederlandse vertaling van Discovering Daniel is verschenen bij Het Zoeklicht onder de titel Op reis door Daniël. Ons leven en de toekomst liggen in Gods hand. De wereld verkeert in grote chaos, maar dit hoeft ons niet ongerust te maken. Het Bijbelboek Daniël schetst een levendig beeld van de vele manieren waarop God ons leven en de wereldgebeurtenissen leidt, en dat geeft ons reden tot hoop. Op reis door Daniël moedigt ons aan om met vertrouwen in Gods soevereiniteit en liefde te leven, zolang wij nog op aarde zijn.

Paperback, 278 pagina’s, 
ISBN 9789064514289, 
prijs € 19,95
Bestellen: Het Zoeklicht

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies