Studies over het Bijbelboek Openbaring met Gert van de Weerd

Vanaf vrijdag 6 september om 19:30 uur zendt de christelijke tv-zender Family7 een nieuwe 26-delige serie uit met als thema ’Openbaring van Jezus Christus’ met Gert van de Weerd. ‘Mensen die gaan kijken zullen een heleboel verrassingen tegenkomen’, vertelt theoloog Gert A. van de Weerd over het nieuwe Bijbelstudieprogramma Openbaring van Jezus Christus. Ruim een jaar na publicatie van zijn boek Bijbelverklaring Openbaring van Jezus Christus door Johannes, zendt Family7 in september het bijbehorende programma uit met gesprekspartner en presentator ds. Henk Schouten.

Meningen

Over de uitleg van het Bijbelboek Openbaring zijn de meningen sterk verdeeld. Gert van de Weerd: ‘Wat zo speciaal aan Openbaring is, is dat men het er zo over oneens is. Het is lastig om uit te leggen hoe dat is ontstaan. De vroege christengemeente zag het boek na Openbaring 3 als profetie over de eindtijd. Op een gegeven moment, de eeuw voor Augustinus en in de tijd van Augustinus’ leven, ontwikkelde de kerk theorieën die niet overeenkwamen met de letterlijke tekst. Ze legden hun mening in de schrift.

Wederkomst nabij?

Gert van de Weerd: ‘We leven nu in een andere tijd. Veel mensen denken vandaag de dag dat de eindtijd dichtbij is, dat Jezus’ komst aanstaande is. Ik weet niet of dat binnen nu of tien jaar is of dat het nog langer duurt – de Bijbel doet er geen uitspraak over. Toch denk ook ik dat de wederkomst van Jezus nabij is.’

De twee getuigen

In het programma zal de kijker voor verrassingen komen te staan. Gert van de Weerd: ‘De twee getuigen waarover Johannes in openbaring 11 spreekt, daar wordt al over gesproken in Mattheüs, als Mozes en Elia aan Jezus verschijnen met de verheerlijking op de berg. Mozes en Elia komen terug in de eindtijd en dan staan ze voor de ingang van de tempel om de toegang tot het Heilige der Heilige voor de Antichrist te versperren. Dat staat zo niet in uw Bijbel omdat vertalers dat anders hebben vertaald.’

Over Gert van de Weerd

Gert van de Weerd werd in 1946 in Veenendaal geboren. Hij studeerde economie bij het Instituut voor Sociale Wetenschappen. Later werd hij directeur van Johannus Orgelbouw. Studeren doet hij vrijwel dagelijks, gemiddeld 4-10 uur per dag en dat al meer dan 35 jaar. Als kind bezocht hij de Gereformeerde Gemeente. Later ging hij over naar de Christelijke Gereformeerde Kerk.

‘Openbaring van Jezus Christus’ met Gert van de Weerd is te zien vanaf 6 sept. elke vrijdag om 19:30 uur bij Family7 of online via Family7+.

Family7

Family7 is de christelijke televisiezender en te ontvangen in ca 4,5 miljoen huishoudens via o.a. de volgende kabel- en glasvezelproviders: Ziggo 230, KPN 78, Solcon 300, Telfort 78, XS4ALL 78 e.v.a. Voor alle andere aanbieders en het uitzendgebied kijk op: www.family7.nl. Via Family7+ kan je live tv kijken én alle programma’s on demand terugkijken: www.family7.nl/plus.

Foto: Jeroen Postma
Web: www.family7.nl
Auteur: Hillianne van Oordt

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies