Oud-minister Uri Rosenthal ging zelf naar Gaza: In elke school een boobytrap

‘Israël gebruikt honger als wapen in de Gazaoorlog. Israël valt willens en wetens burgers aan.’ Dit zijn een paar van de vele aanklachten die de afgelopen maanden te horen zijn over de oorlog in Gaza. Oud-minister van Buitenlandse Zaken Uri Rosenthal ging onlangs naar Gaza om poolshoogte te nemen en te onderzoeken of de aantijgingen aan het adres van Israël kloppen. Dat deed hij samen met een internationaal gezelschap van generaals buiten dienst en oud-bewindslieden. Oud-minister Buitenlandse Zaken Uri Rosenthal ging zelf naar Gaza: “In elke school een boobytrap.”

Prof. dr. U. Rosenthal (VVD)

Uri Rosenthal begint zijn universitaire loopbaan in 1970 als wetenschappelijk medewerker aan de Universiteit van Amsterdam. Van 1973 tot 1979 is hij wetenschappelijk medewerker aan de Erasmus Universiteit. In 1980 wordt hij daar hoogleraar politicologie. Vanaf 1987 is Rosenthal hoogleraar bestuurskunde aan de Universiteit Leiden.
Sinds juni 1999 zit Uri Rosenthal voor de VVD in de Eerste Kamer; in mei 2005 wordt hij fractievoorzitter. In die hoedanigheid was hij internationaal actief in onder meer de Internationale Parlementaire Unie, de Parlementaire Assemblee van de OVSE en de Parlementaire Assemblee van de Euromediterrane Unie.
Dr. U. Rosenthal wordt op 14 oktober 2010 benoemd tot minister van Buitenlandse Zaken in het kabinet-Rutte-Verhagen.

Christenen voor Israël

Stichting Christenen voor Israël stelt zich ten doel om christenen in Nederland en wereldwijd bewust te maken van de betekenis van het Joodse volk in Gods handelen met deze wereld. Haar boodschap naar de kerken is dat de gemeente van Jezus Christus niet in de plaats van Israël is gekomen, maar dat er nog verschillende belangrijke beloften voor Israël in de nabije toekomst zullen worden vervuld.

Steun

Wilt u deze en onze andere educatieve activiteiten mede mogelijk maken? En zo de boodschap van Gods trouw aan Israël verder verspreiden onder christenen in Nederland?
Doneer dan online: Maak een gift over

Online winkelen in Israël?

Ga dan naar de webshop en bekijk het complete assortiment.

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies