Historische blikfabriek is nu een museum met Zandverhalen

Zandverhalen, één van ‘s werelds grootste zandsculptuur- tentoonstellingen, is gevestigd in de historische blikfabriek aan de haven van het pittoreske Elburg. Nadat de blikfabriek in verval was geraakt en dreigde te worden afgebroken, kwam Aad Peters in 2017 met een buitengewoon concept. De fabriek is gekocht en onder zijn leiding transformeerden de historische hallen in veertien maanden tijd naar één van de grootste indoor zandsculptuur- tentoonstellingen ter wereld.

De expositie wordt inmiddels niet alleen geroemd om zijn verbluffende zandsculptuur taferelen, maar ook om de bijzondere objecten die, samen met de beelden, de expositie tot een hoogstaand cultureel uitje maken.

100 % gerecycled

De zandexpositie is niet alleen speciaal door de enorme grootte van de tentoonstelling en de bijzondere verhalen, maar ook doordat deze is opgezet met alleen gerecycled materiaal. De prachtige sluisdeuren, duizend jaar oude olijfbomen en eeuwenoude kunststukken, elk voorwerp heeft in de tentoonstelling een nieuwe functie gekregen.

In een maatschappij waarin steeds meer de noodzaak van hergebruik wordt gezien, toont Zandverhalen de bezoeker de onovertroffen schoonheid van antieke en gerecyclede voorwerpen. Het zand wordt in houten bakken aangestampt met alleen water. Hieruit vormen de kunstenaars dan de zandsculpturen.
Het hout van de bakken is hergebruikt in de expositie als stijlvolle decoratieve wanden.

Wat bezoekers zeggen

“Wauw. We waren geattendeerd op het bestaan van deze expositie door de B&B houdster, en wat zijn we blij dat ze dit gedaan heeft. De zandsculpturen zijn adembenemend mooi, exquisiet in details en prachtig uitgevoerd. Het gebruik van de oude drukletters en cijfers uit de hallen, maar ook van allerhande andere materialen maakt dat dit zo veel meer is dan ‘maar’ een zandsculptuur. De hele sfeer die neergezet is is fantastisch, van door verhalen heen wandelen tot de muziek, het geluid van vallend water.”

De expositie is dagelijks geopend!
Voor groepen en scholen zijn er speciale arrangementen.
Meer informatie nodig? www.zandverhalen.nl
Bezoekadres: J.P. Broekhovenstraat 9, 8081 HB Elburg
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies