38.000 voedselpakketten voor de allerarmsten in Oost-Europa

Zending over Grenzen – Een voedselpakket is voor kwetsbare mensen in Oost-Europa meer dan alleen een doos met essentiële voedingsproducten. Juist in deze tijd is het voor hen een bemoediging om de hoop niet op te geven. Gods zorg voor hen kan zichtbaar worden door uw hulp!

De winter is voor mensen die in armoede leven een moeilijke periode in Oost-Europa. Er is minder (seizoens)werk, het is koud, afgelegen dorpen zijn moeilijk bereikbaar door gladheid of sneeuwval en de stookkosten zijn hoog. U begrijpt dat mensen die al in armoede leven, hierdoor minder geld overhouden om eten te kopen. Wij laten deze mensen niet in de kou staan en houden daarom elk jaar een Voedselpakkettenactie voor de allerarmsten.

Kwetsbare gezinnen

Bovenop de reguliere voedsel-en hygienepakketten die kwetsbare gezinnen elke maand van ons ontvangen, bevat dit extra voedselpakket diverse etenswaren, lekkernijen en een christelijk boek over de ware betekenis van Kerst. Zo kunnen gezinnen die het niet zo breed hebben ook de geboorte van Jezus vieren en een beetje uitpakken met Kerst. Een voedselpakket is daarnaast voor veel gezinnen een bruikbaar extraatje, zeker met het oog op de recent gestegen prijzen. Bovendien staat een voedselpakket symbool voor liefde en zorg. Gezinnen in nood weten daardoor dat ze er niet alleen voor staan.

Het verdriet van vluchtelingen in Oekraïne zoals Kyrylo zit heel diep. Ze hebben alles achter zich moeten laten en traumatische dingen meegemaakt. Met onze jaarlijkse Voedselpakkettenactie willen we kwetsbare mensen een extraatje bieden met Kerst, zodat ze weten dat we er voor hen zijn.

Een voedselpakket helpt met het broodnodige!

Een voedselpakket is voor kwetsbare mensen in Oost-Europa meer dan alleen een doos met essentiële voedingsproducten. Juist in deze tijd is het voor hen een bemoediging om de hoop niet op te geven. Gods zorg voor hen kan zichtbaar worden door uw hulp!

De inhoud van een voedselpakket kan per land verschillen, maar elk voedselpakket bevat genoemde producten als basis. De producten worden lokaal ingekocht, zodat de plaatselijke economie gesteund wordt en de producten herkenbaar zijn. Op verzoek ontvangt men ook een Bijbel of een christelijk boek.

3 grote oorzaken van honger

  • Er is minder werk, omdat het werk op het land en in de bouw in de winter stilligt.
  • Door winterse omstandigheden is er in afgelegen dorpen en steden moeilijk aan voedsel te komen.
  • Door hoge stookkosten is er niet of nauwelijks besteedbaar inkomen voor voedsel.

Wie is Zending over Grenzen

Zending over Grenzen is een christelijke hulporganisatie, die kansarme mensen in Oost-Europa helpt te overleven en een beter bestaan op te bouwen. De hulp die we bieden is praktisch èn persoonlijk. Onze lokale medewerkers en vrijwilligers gaan bij de mensen langs om hulpgoederen te brengen, sociaal-emotionele steun te verlenen en hen te vertellen over de hoop die we vinden in God. Daarnaast bieden we vakopleidingen, trainingen, machines en andere hulpmiddelen aan om zelfredzaam te worden. Op die manier helpen we hen om uit de armoede te stappen. Zo veranderen levens.

Ons verlangen is dat levens veranderen van generatie op generatie en dat mensen weer hoop krijgen voor de toekomst.

Web: www.zendingovergrenzen.nl
Geef een voedselpakket
Auteur: Zending over Grenzen

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies