Ralph van Manen viert 35-jarig jubileum met uniek concert

VEENENDAAL – Op vrijdag 31 januari 2025 viert zanger en muzikant Ralph van Manen zijn 35-jarig jubileum als artiest met een uniek concert. Het belooft een avond vol nostalgie, energie en emotie te worden, waarbij Ralph samen met zijn band zijn rijke muzikale carrière doorloopt. “Ik kan bijna niet geloven dat het al 35 jaar geleden is dat ik begon,” vertelt Ralph. “Muziek maken is voor mij altijd veel meer geweest dan alleen een vak – het is een manier om verbinding te maken, mensen te raken. Ik ben dankbaar dat ik dat al zo lang mag doen.”

Een muzikale reis door 35 jaar carrière

Tijdens het jubileumconcert brengt Ralph samen met zijn band een selectie van nummers uit zijn omvangrijke repertoire, dat zowel Engelstalige als Nederlandstalige hits omvat. Van het internationaal bekende “Testify to Love” en “Stay Close” tot favorieten zoals “Niet zonder Afscheid” en het iconische duet met Stef Bos, “De Hemel op het Plein” – de avond biedt een reis door de tijd waarin Ralph’s evolutie als artiest duidelijk voelbaar zal zijn. “Elk nummer heeft zijn eigen verhaal, zijn eigen plek in mijn leven. En die verhalen wil ik graag delen met het publiek,” aldus Ralph.

Bijzondere gastoptredens

Het concert biedt meer dan alleen een muzikale reis: ook verschillende nationale en internationale gastartiesten zullen het podium betreden. Onder anderen Chris Eaton, Paul Field, Kees Kraayenoord, Suzanne van de Velde en Stef Bos (via videoverbinding), artiesten met wie Ralph in de loop der jaren heeft samengewerkt, zullen bijdragen aan deze bijzondere avond. “Deze mensen zijn meer dan collega’s – het zijn vrienden die een rol hebben gespeeld in mijn muzikale reis. Dat zij erbij zijn maakt het extra speciaal,” zegt Ralph enthousiast.

35 jaar muziek vanuit het hart

Het jubileumconcert markeert een indrukwekkende mijlpaal in Ralph’s carrière, die begon met zijn doorbraak in 1990. In de afgelopen 35 jaar heeft hij zich bewezen als een veelzijdig artiest, wiens muziek zowel in Nederland als internationaal diepe indruk heeft gemaakt. Zijn nummer “Testify to Love” werd zelfs een wereldhit en is gecoverd door talloze artiesten. Toch is Ralph altijd trouw gebleven aan zijn kern: muziek maken vanuit het hart. “Muziek is voor mij nooit een trucje geweest. Het gaat om de pure emotie, het echte verhaal. Dat wil ik blijven doen, zolang ik kan,” aldus Ralph.

Meer over Ralph van Manen

Ralph start in 1991 zijn carrière als soloartiest en brengt in de jaren die volgen diverse live- en studioalbums uit, afwisselend opgenomen in Nederland en Amerika en ingespeeld door zowel Nederlandse als Amerikaanse en Engelse musici. Samen met zijn eigen band treedt hij veelvuldig op tijdens muziekevenementen en op diverse concertpodia.

Wanneer Ralph in 1999 de song “Testify to Love” schrijft, maakt hij hier niet alleen een klapper mee voor zichzelf in binnen- en buitenland, maar neemt de in Amerika bekende formatie Avalon het nummer opnieuw op. En scoort er een geweldige hit mee, waarmee hun album platina wordt. De song wordt tevens als soundtrack gebruikt voor de populaire Amerikaanse tv serie “Touched by an Angel” en wederom wordt het album platina. Voor de song ontvangt Ralph in Nashville  een Dove Award (song of the year). Vanaf dat moment stijgt Ralphs populariteit ook over de grote zeeën en wordt hij geregeld in Amerika als songwriter gevraagd.

Als singer /songwriter schrijft Ralph door de jaren heen songs voor Nederlandse artiesten als Danny de Munck, Willeke Alberti en LA the Voices. Internationaal voor Pete Orta (UK), Jacky Valesquez (USA), Wynona Judd (USA), Romanz (Zuid Afrika ), Nina Aström (FIN), Cliff Richard  en Taylor Dane (USA).

Als producer /arrangeur werkt Ralph vanuit zijn eigen studio in Veenendaal. De laatste jaren is Ralph ook actief als organisator en coach van vocal- en songwriting camps in Las Negras (Spanje).

Jubileum

In 2025 viert de Veenendaalse zanger en muzikant Ralph van Manen zijn 35-jarig jubileum als artiest! Een reis van 35 jaar die vele bijzondere momenten en songs voortbracht, zowel Engels- als Nederlandstalig. Van “Stay Close” tot “Testify to Love” en van “Niet zonder Afscheid” tot zijn duet met Stef Bos “De Hemel op het Plein”. Wat nooit veranderde in al die jaren is zijn liefde voor muziek en zijn talent om mensen te raken met zijn stem en muzikaliteit.

Op 31 januari 2025 maakt Ralph met zijn band de reis door deze 35 jaar graag nog eens met zijn publiek. Songs uit alle periodes komen voorbij en herinneringen zullen worden opgehaald. We hopen op een avond luisteren, genieten en meebewegen door de tijd. Vanuit binnen- en buitenland zullen gast-artiesten aansluiten en meedoen, die de afgelopen 35 jaar ergens meereisden in Ralph’s muzikale verhaal.

Informatie over het jubileumconcert

Datum: Vrijdag 31 januari 2025, aanvang: 20:00 uur
Locatie: de Basiliek, Wiltonstraat 56 in Veenendaal
Tickets: € 24,50 per stuk: bestellen
Auteur: Mariska van Dijk
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Web: www.ralphvanmanen.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies