Goes verwelkomt eerste editie van de rondreizende Bijbel Expo

Sinds deze maand reist de Bijbel Expo, een interactieve Bijbeltentoonstelling, door Nederland. Hiermee hoopt stichting Logos Instituut de betrouwbaarheid van de Bijbel onder de aandacht te brengen van christelijk en niet-christelijk publiek en met name jongeren. De eerste editie is van start gegaan in Goes, waar burgemeester Cees van den Bos de expositie feestelijk opende. Inmiddels hebben zo’n 20 schoolklassen van christelijke en openbare scholen zich aangemeld voor een bezoek.

Een reis door de geschiedenis van de Bijbel

De Bijbel Expo biedt bezoekers een unieke, interactieve ervaring die hen meeneemt langs de fascinerende ontstaansgeschiedenis van het schrift en de Bijbel. Van het vroegste spijkerschrift en hiërogliefen tot het alfabet zoals we dat vandaag kennen: de expositie toont hoe mensen hun verhalen door de eeuwen heen hebben vastgelegd. Daarnaast krijgen bezoekers inzicht in de totstandkoming van de Bijbel en hoe deze is vertaald naar het Nederlands.

Wat kan men verwachten van de tentoonstelling?

De Expo bestaat uit diverse elementen, waaronder grote informatieve panelen, bijzondere archeologische objecten, een computerzuil, een audiozuil en een unieke ervaring met VR-brillen. Ook is er een replica te zien en gebruiken van de beroemde Gutenberg-drukpers uit circa 1450, waarop de eerste Bijbels werden gedrukt.

De Bijbel verbindt

“Een prachtig aspect van de Bijbel Expo is dat het christenen met elkaar verbindt en kerkmuren wegneemt,” vertelt Gabriella Gunnink, vrijwilliger bij de Bijbel Expo. “Alle kerken hebben een band met de Bijbel. In Goes is de tentoonstelling tot stand gekomen door de samenwerking van zeven plaatselijke kerken. We hopen dat kerken uit andere plaatsen ook gezamenlijk een Bijbel Expo zullen gaan aanvragen en organiseren.”

Bijbel Expo aanvragen

Geïnteresseerden die de Bijbel Expo naar hun eigen woonplaats willen halen, kunnen voor meer informatie terecht op www.bijbelexpo.nl.

Over de Bijbel Expo en Logos Instituut

De Bijbel Expo is een initiatief van het Logos Instituut, dat heldere antwoorden biedt op vragen over Bijbel, geloof en wetenschap.

Meer informatie:

Web: www.logos.nl
Over de expo: www.bijbelexpo.nl
Foto’s: Jesse Slager Media

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies