Rianne Spijkerboer in Zuid-Afrika ziet om naar jong en oud

In ‘De Wereld Rond’ dit keer een interview met Rianne Spijkerboer over het belang van relaties in zending en over de verschillende manieren waarop ze zich inzet voor haar naasten in Zuid-Afrika. Ook vertelt Rianne over haar ervaringen met de Discipelschap Training School (DTS), waar ze zelf ook een aantal jaar als staf deel van uitmaakte.

Over de praktijkfase van de DTS zegt ze: ‘Meestal wonen we op outreach bij elkaar en doen we alles samen. We kunnen van elkaar verschillen en hebben verschillende talenten die we kunnen inzetten. Maar het allerbelangrijkste is het bewaren van de eenheid. De meeste mensen in zo’n groep komen er trouwens achter dat ze flexibeler zijn dan ze dachten!’

Voor sommigen is de overstap naar een andere cultuur een plotselinge, maar zoals je zult horen kende Rianne Zuid-Afrika al enigszins toen ze er in 2019 naartoe verhuisde.

Geniet van dit inspirerend vraaggesprek met een vrouw die God vertrouwt en volgt terwijl ze Gods liefde deelt met haar omgeving.

Meer podcasts beluisteren?

‘Podcast ‘De Wereld Rond’ is te vinden in de bekende podcast apps en rechtstreeks via anchor.fm/dewereldrond. Om de veertien dagen staat er vanaf vrijdagmiddag 16:00 uur een nieuwe aflevering klaar.

Over deze podcasts

Gerard Adriaanse: ‘Ik interview uitsluitend zendelingen die Nederlands spreken. Vaak hebben we niet zo’n duidelijk idee hoe het nou precies is om zendeling te zijn. Ik hoop dat het door m’n interviews allemaal wat duidelijker wordt. Tegelijk hoop ik dat de luisteraar door het interview met de zendeling zich meer betrokken voelt bij zending. En het is mijn wens dat het interview hem of haar tegelijkertijd helpt in zijn of haar eigen leven.’

Auteur en foto: Gerard Adriaanse
Beeld: Rianne Spijkerboer
Facebook: Church at Tsitsikamma

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies