Eerste Huis van Belledag groot succes

Huis van Belledag! Vijfhonderd giechelende en een beetje zenuwachtige meiden bezochten zaterdag 4 oktober de eerste dag die speciaal voor hen georganiseerd werd door Huis van Belle. Een dag vol theater, workshops, zingen en vooral: bemoediging.

De dag begon met een plenair programma waarin meiden zelf theater speelden, meezongen met muziek van Filiae en luisterden naar een inspirerend praatje. Het thema van de dag was vriendschap en de boodschap was: in een goede vriendschap wacht je elkaar met open armen op, net als Elisabeth Maria verheugd opwachtte en de Vader Zijn verloren zoon verwelkomde (die deze dag omgedoopt werd tot dochter Emma).

Ook werd het eerste Belleboekje gelanceerd: Belle inspiration – Friends. Deze werd daarna meteen meer dan tweehonderd keer verkocht. De meiden konden verder kiezen uit meer dan twintig workshops zoals De kracht van woorden, tassen beschilderen, dans, vriendschap in de Bijbel en deelnemen aan een redactievergadering voor het magazine Belle. Ook werden ze natuurlijk op de foto gezet en konden ze shoppen bij verschillende stands.

Veel meiden kenden elkaar via de website en ontmoetten elkaar deze dag voor het eerst. Inmiddels is een hechte groep bezoekers ontstaan die met elkaar whatsappen. Zij sloten de dag af met een verrassingsact omdat ze Huis van Belle wilden bedanken.

“Jullie verdiepen ons geloof.”

Veilige plek Huis van Belle is een stichting en bestaat uit de website huisvanbelle.nl, het magazine Belle en organiseert ook evenementen. Oprichter Eline Hoogenboom: “We zijn een beweging aan het worden. Meiden nemen onze boodschap over en zeggen: ‘Ik ben Belle!’ Dat willen we ze meegeven: dat ze prachtig gemaakt zijn en dat ze veel hebben om uit te delen. Dat begint bij vertellen dat hun Vader op hen wacht. Meiden voelen zich door onze activiteiten bemoedigd en dat werd op deze dag weer heel duidelijk. Het was genieten om ze een dag écht ‘in huis’ te hebben.”

Frouckje van der Wal
06-10-2014
Jongeren

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies