India zet verdere stappen om bekering van andere godsdiensten naar het christelijk geloof af te remmen of zelfs strafbaar te stellen. Parlementariërs hebben plannen bekend gemaakt voor een nieuwe landelijke wet, de zogenaamde ‘Religieuze Vrijheids Wet’, die bekering van de ene religie naar de andere verbiedt wanneer daarbij gebruik wordt gemaakt van geweld of frauduleuze middelen.
Geweld wordt gedefinieerd als ‘dreiging van schade’, inclusief ‘goddelijk ongenoegen’. Dit betekent dat de kern van het christelijk geloof, inclusief de noodzaak van een Redder, en de hemel en de hel, zal leiden tot een directe schending van deze wet.
Er wordt geschat dat ongeveer 80 procent van de 1,2 miljoen inwoners van het land hindoe is. Het aantal hindoes daalt, volgens de overheid. De nieuwe wet is bedoeld om deze daling een halt toe te roepen.
Ongeveer 2,3 procent van de Indiase bevolking is christen, zo’n 27 miljoen mensen en hun aantal groeit. Nu al hebben christenen in India te maken met intense druk. Ze verwachten dat het er alleen maar moeilijker op wordt voor hen door deze nieuwe wet.
Vaak wordt het hindoeïsme gezien als een vreedzame en tolerante religie, maar verhalen over geweld tegen religieuze minderheden en arrestaties laten iets anders zien.
Een voorbeeld: Een christelijke voorganger, zijn vrouw en een andere christen werden onlangs bewusteloos geslagen en zwaar gewond achtergelaten bij een gewelddadige overval van een gebedsbijeenkomst door hindoe extremisten afgelopen maand in de staat Madhya Pradesh. In deze zelfde staat werden de afgelopen maand 19 christenen gearresteerd in drie verschillende incidenten, waarbij extremisten christenen aanvielen en bedreigden. Van mensen die tot geloof in de Heere Jezus komen, wordt regelmatig hun land afgepakt.
Vanuit Amerika komt het bericht dat in staten waar al antibekeringswetten gelden, regelmatig moslims en christenen worden opgepakt omdat ze hindoes zouden willen bekeren.
De Indiase politicus Yogi Adityanath, een belangrijke hindoepriester, zei onlangs dat tegenstanders van het hindoeïsme India maar beter kunnen verlaten en zichzelf moeten verdrinken in de Oceaan.
Het is zeer aannemelijk dat wanneer het voorstel voor een landelijke antibekeringswet wordt aangenomen, de vervolging van christenen ernstig zal toenemen.
Tal van organisaties die zich inzetten voor de verbreiding van het Evangelie in India, beseffen de ernst van de huidige situatie en spannen zich tot het uiterste in om nog zoveel mogelijk mensen te bereiken met de reddende boodschap van de Bijbel. Wilt u bidden voor de christenen in India, voor het zendings- en evangelisatiewerk in het land. Bid ook dat deze wet niet zal worden aangenomen.
Dirk van Genderen is columnist, publicist en spreker. Eerder was hij eindredacteur van Visie, het programmablad van de EO. Elke week schrijft hij een nieuwsbrief die ook op z’n site wordt gepubliceerd en elke maand schrijf hij een commentaar in Het Zoeklicht. Bezoek zijn website via de link onderaan dit item.
Dirk van Genderen
© ChristelijkNieuws.nl
24-10-2015
Buitenland
https://www.dirkvangenderen.nl