Hans Bergman 25 jaar dirigent

Dirigent Hans Bergman viert zijn 25-jarig jublileum op vrijdag 13 november. Dat viert hij door middel van het HB-Volkorenconcert in “De Morgenster”” in Leeuwarden.

Tijdens dit concert zullen de volgende koren een optreden verzorgen:

• Gospelgroep Changing world uit Leeuwarden

• Gospelgroep Joyfull uit Leeuwarden

• NU-Vocaal uit Groningen,

• Pur Sang uit Sleen en

• Schoolkoor C.S.G. Comenius uit Leeuwarden

• Gospelkoor Lord’s Moor Singers uit Heerenveen

Al deze koren staan onder bezielende leiding van Hans Bergman

Hans Bergman (Groningen, 1957) was er als muzikant al vroeg bij: op de kleuterschool speelde hij af en toe op zijn mondharmonica voor zijn klasgenootjes. Vanaf zijn twaalfde speelde hij als organist bij enkele jongerenkoren. Tijdens de vooropleiding voor het Conservatorium ontstond zijn interesse voor het dirigeren van koren.

Hans studeerde schoolmuziek en koordirectie aan het Stedelijk Conservatorium te Groningen. Koordirectie volgde hij bij Cees Rotteveel.

Naast zijn klassieke vakopleiding speelde hij ook veel lichte muziek. Eerst in de destijds regionaal zeer bekende formatie “Fingertips”, later in de top-40-band “”Under cover””.

Naast docent muziek en CKV op C.S.G. Comenius te Leeuwarden is Hans sinds 1982 werkzaam als koordirigent. Daarbij heeft hij zich op vele terreinen bewogen (Klassiek, Gospel, Modern Vocals, Mannenkoor). Hierbij had hij veel plezier van de combinatie van een klassieke opleiding en ervaring in de lichte muziek.

Hans heeft in de loop der jaren ook vele koorarrangementen geschreven en uitgevoerd. In eerste instantie voor zijn eigen koren, maar intussen worden zijn arrangementen ook door vele andere koren uitgevoerd.

Het belooft een geweldige avond te worden waarin de koren prachtige nummers, van up-tempo tot prachtige ballads en a-capella nummers ten gehore zullen brengen. Het concert begint om 20.00 in “”De Morgenster”” Vrijheidsplein 1 8924 JL Leeuwarden te Leeuwarden.

Meer informatie is te vinden op:

www.hansbergman.com

08-11-2009
Muziek
https://www.hansbergman.com”

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies