Nederlandse MAF hulpverlener in Haïti ongedeerd

HARDERWIJK- Willemien Krul uit Ermelo is getrouwd met de Canadese MAF piloot Jason, ze werken voor MAF (Mission Aviation Fellowship) in Haïti.

Eerste berichten van haar komen door via de satelliet verbinding. De verwoesting is ook bij de huizen van de MAF hulpverleners groot. De buitenlandse gezinnen zijn ongedeerd gebleven, maar er is nog onzekerheid over de lokale medewerkers en de staat van de MAF vliegtuigen zelf.

Ik prik met een vork in een gehaktbal om te kijken of hij gaar is. Er verschijnt een glimlach op mijn gezicht, ik ben tevreden. Ik streef ernaar om mijn eten om 17.00 uur klaar te hebben en dat is gelukt.

De volgende minuten staan me niet helder voor de geest. Ik herinner me dat ik een zwaar geluid hoorde, alsof een zware vuilniswagen door de straat reed. Alles begon heel erg hard te schudden. Ik hoorde iemand schreeuwen en rende de keuken uit. Het schudden werd steeds erger en het huis begon hier en daar in te storten. Ik nam mijn zoontje Jayden in mijn armen. “Blijf in de deurpost staan””, riep ik tegen Jason.

Help ons God, alsjeblieft!

Buiten vond ik mijn buurvrouw Denise samen met haar kinderen. Ze huilde, jammerde en schreeuwde. “”Vanaf nu gaan mijn kinderen altijd naar de kerk. En ik ga al mijn geld schenken aan de kerk. Help ons nou God alsjeblieft!”” Haar kinderen werden bang van haar geschreeuw, dus probeerde ik haar te kalmeren. “”Jezus hoeft je geld niet””, zei ik uiteindelijk. “”Hij wil je hart.”” Ze keek me even aan, maar knikte. “Oh Jezus”, bad ze “”neem mijn hart, vergeef me.””

Denise zat een tijdje stil met haar ogen dicht. Ze leek rustig. Uren bleven we op straat zitten, terwijl onze echtgenoten de buurt verkenden.

Verwoesting

Toen Jason terugkwam, vertelde hij ons over de ramp die hij gezien had. Huizen zijn ingestort, auto’s verbrijzeld en stroomkabels liggen verspreid over de grond. De volgende dag kan ik verbinding maken met een satelliet-internetverbinding. Het voelt goed om weer met de rest van de wereld in contact te staan. Het internet is te traag om foto’s te sturen, maar ik ben nu in ieder geval in staat om te vertellen wat er gebeurd is.””

Vanaf de oprichting in 1945 helpt MAF met vliegtuigen, communicatie, technologie en specialisten onbereikbare plaatsen in de wereld bereikbaar te maken. MAF bedient meer dan 900 hulporganisaties in afgelegen gebieden van de wereld. MAF heeft een vloot van 130 vliegtuigen in 30 landen in Afrika, Azië, Eurazië en Latijns Amerika. MAF biedt tevens telecommunicatiediensten aan, waaronder satelliet-internettoegang, hoge frequentie radio’s en andere draadloze systemen.

MAF Nederland is onderdeel van de internationale organisatie en heeft zelf zeventien piloten, monteurs, managers en specialisten uitgezonden.

14-01-2010
Hulpverlening
https://www.maf.nl”

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies