Dagvers

Column – Een nieuw jaar is van start gegaan. Een jaar met veel onzekerheden. Toch wil ik in deze column je aandacht vestigen op iets wat er elke morgen zal zijn. Voldoende voor de hele dag en je mag er op rekenen dat er de volgende dag weer nieuwe voorraad is.

Nieuwjaarsstemming

Wat vond jij van de beelden op tv van al die mensen die uitbundig het nieuwe jaar begroetten? Met veel vuurwerk, uitgelatenheid en natuurlijk met drank. Zouden die mensen echt denken dat er een fantastisch mooi nieuwjaar voor hen ligt? Of verbloemt men op deze manier de zinloosheid van het bestaan die zij wellicht ervaren? Als je niet wereldvreemd bent is meer ingetogenheid toch wel op zijn plaats. Of klinkt diep binnen bij hen de gedachte “Laten we eten en drinken, want morgen sterven wij” Deze woorden zijn terug te vinden in Jesaja 22:13, waar staat “Maar zie, er is vreugde en blijdschap, men doodt runderen en slacht schapen, met eet vlees en drink wijn. Men zegt: Laten wij eten en drinken, want morgen sterven wij!” Deze woorden zijn ook te vinden in 1 Korinthe 15:32.

Nieuwjaarsgedachte

Ook een gelovige maakt onderdeel uit van deze wereld en alles wat deze wereld treft. Maar er is meer!! Ik werd getroffen door een paar simpele woorden uit Klaagliederen 3:22-24. En die wil ik je meegeven als Nieuwjaarsgedachte. De verzen luiden:

Het is de goedertierenheid van de Heere dat wij niet omgekomen zijn, dat Zijn barmhartigheid niet opgehouden is! Nieuw zijn ze, elke morgen; groot is Uw trouw! Mijn deel is de Heere, zegt mijn ziel, daarom zal ik op Hem hopen.

Ja, je leest het goed. De goedertierenheid en de barmhartigheid van de Heere zijn elke dag nieuw. En zijn aanbod is groot genoeg om ons door de dag te vergezellen. We hoeven ons op dit punt ook geen zorgen te maken voor de dag van morgen. Ook dan voorziet de Heere ons van zijn goedertierenheid en barmhartigheid. Er is genoeg voor iedereen, zoals destijds het manna in de woestijn.

Dit wens ik jou en mijzelf toe voor het nieuwe jaar.

Willem van Leiden
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies