Gerald Troost op tweede nationale seminar voor christenleiders

Tijdens de tweede editie van de Nationale Coachseminar op vrijdag 8 oktober komen christenleiders en christencoaches in Putten opnieuw samen rondom het onderwerp coachend leiderschap. Volgens de website van de organisatie komen de deelnemers uit de volle breedte van het kerkelijk spectrum en hebben velen, naast een leidinggevende functie in het beroepsleven, een leidinggevende taak binnen de kerk of gemeente. Het thema van deze dag is “Coachen op vitaliteit en zingeving”.

Ontstaan en organisatie

Een jaar geleden werd met groot succes de eerste Nationale Coachseminar georganiseerd. Initiatiefnemer is Bart Broekman van CC Excellence. “De Nationale Coachseminar is ontstaan vanuit het verlangen om christencoaches en kerkleiders samen te brengen rondom het thema ‘coachen en coachend leiderschap. We merken dat er onder christenen een grote behoefte is om het functioneren als coachend leider te belichten vanuit een Bijbels kader en tegelijkertijd heel praktisch handvatten te krijgen voor de praktijk. Naast de opleidingen die we aanbieden leek het ons goed om hier op een geconcentreerde manier aandacht aan te besteden. Het seminar geeft door de brede opzet de mogelijkheid om in één dag tijd heel intensief en op een persoonlijke manier hier mee bezig te zijn”.

Samenwerking

“Het is ons verlangen om een brede doelgroep te dienen. Daarom hebben we van het allereerste begin samenwerking gezocht met een grote groep van zelfstandige coaches en deskundigen op het terrein van leiderschap”, aldus Broekman. In deze editie wordt net als vorig jaar samengewerkt met Xpand. Ditmaal is ook de Vereniging van Christencoaches er bij betrokken. Sietze Ketelaar, voorzitter van de vereniging die de belangen van christencoaches in Nederland behartigt, zal s amen met Bart Broekman zal het hoofdthema van deze dag inleiden.

De brede opzet en samenwerking blijkt ook uit het grote aantal workshops die tijdens deze seminar wordt aangeboden. De onderwerpen die worden behandeld zijn: het coachen van vrijwilligers; coachen van teams, wat doe je met je geloof in je rol als coach; dromen omzetten in actie; motivatiecoaching; mentoring van het geestelijk leven, coachen op gezond leiderschap in de kerk; rollen in het coachen en leiden; omgaan met (voor)oordelen; innerlijke waarden en de stem van de Heilige Geest. De workshops worden geleid door Jaap Boersema, Carine Coehoorn, Albert Hoekstra, Jaap Ketelaar, Pieter de Kruijf, André Maliepaard, Ronald van der Molen, Anne Pals, Jan Pool en Rob Zigter.

Ontmoeting

De Nationale Coachseminar is, volgens Broekman, meer dan het vergaren van kennis en het opdoen van vaardigheden. “Het is vooral ook ontmoeting. Het is een geweldige plek om andere christenleiders en coaches te ontmoeten en elkanders ervaringen te delen. De dag eindigt daarom ook met een groot diner waar de deelnemers nog lang met elkaar napraten. Maar het is ook een ontmoeting met God. Het is oprecht ons streven om Hem centraal te stellen. Daarom hebben we voor dit jaar Gerald Troost gevraagd om ons door middel van liederen en samenzang in de tegenwoordigheid van God te brengen.”

25-08-2010
Onderwijs
https://www.coachseminar.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies