Trinity blijft publiek verrassen

Trinity bestaat uit vier jonge getalenteerde muzikanten. Drie van de vier bandleden, de drie gebroeders Smelt, brachten hun jeugdjaren door in Peru. Dat is duidelijk terug te horen in de muziek en teksten. Zaterdag 25 september gaven ze een miniconcert op de leesenluisterbeurs in Ede. Op de foto Elbert Smelt, de drijvende kracht van de band, Elbert is de leadvocal en speelt op tin & low whistles, saxophone, quena’s, zampona’s.

© christelijknieuws.nl 2010 DSC-0097

De Uptempo Spaans- talige Zuid-Amerikaanse invloeden, aangevuld met hun liefde voor Keltische klanken, levert een bijzondere mengeling van ritmische en meeslepende nummers op.

De band ontstond in 2005 en groeide snel uit tot een band van formaat. Trinity kenmerkt zich door een sterke en aanstekelijke live performance.

In Peru geboren in de grote stad Lima groeide Elbert op als zoon van Nederlandse zendelingen. De Zuid-Amerikaanse folklorische muziek van de Andes werd zijn muzikale basis. Hij speelde al jong op de Quena en de Zampona, de incafluit en panfluit.

Zijn fluitencollectie is met de jaren gegroeid en uitgebreid met Ierse tin en low whistles na verschillende zomers die hij in Ierland doorbracht. Daar werd ook zijn liefde voor de Celtische muziek gewekt die hij nu weet te combineren met zijn folklorische basis uit Peru.

Elbert is een leadzanger met passie! Mensen aan het dansen krijgen en laten meezingen met de knallende Trinity-songs is z’n lust en z’n leven.

26-09-2010
Muziek
https://www.bandtrinity.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies