Rebecca Steenbergen presenteert debuutalbum in Emmeloord

Releaseconcert van de cd ‘World unknown’ van Rebecca Steenbergen. Zaterdagavond 22 januari om 20.00 uur presenteert ze haar debuutalbum. Dit zal plaatsvinden in het gebouw van de vrije baptisten gemeente ‘de Fontein’ aan de wilgenlaan 4 in Emmeloord, onder begeleiding van een professionele band.

De band bestaat onder andere uit:


Marcel Zimmer (Lydia & Marcel, opwekking etc)


Jay-P (Gospel boulevard, Gerald Troost e.a.)


Wilco van Esschoten (William Wixley, New Day..)


Jaap Kramer (Martin Brand, Life, Lucas Kramer)

Ook zal Fabian Willems deze avond samen met Rebecca het prachtige ‘Come back home’ zingen.


Kaarten zijn ook te koop bij: De Fakkel Emmeloord, Boekhandel Koster Urk en Boekendal Urk

Wie is Rebecca Steenbergen?

De al veelgebruikte zin: ze kon al zingen voordat ze begon te praten, is ook zeker van toepassing op Rebecca. Dit is iets wat haar ouders bevestigen kunnen, want wat er 24 jaar geleden gebeurde, ligt niet zo vers meer in haar geheugen.

Ze werd geboren op 19 december 1985 in de plaats Emmeloord in Flevoland. Al snel verhuist de familie Steenbergen naar het kleine vissersdorp Urk. Vanaf haar 5de jaar maakte ze deel uit van een zangschool en had ze een paar keer per week zangles. Ook in het gezin Steenbergen werd er veel gespeeld en gezongen en verleenden ze soms samen medewerking aan jeugddiensten.

Rond haar 10e ging Rebecca naar de muziekschool in Emmeloord, eerst voor muzikale oriëntatie, later voor pianoles en medewerking aan verschillende musicals. Ook volgde ze wat gitaarlessen. In 2006 rondde Rebecca de opleiding SCW-kunst en cultuur (met als hoofdvak muziek) succesvol af. Hierna heeft ze nog een jaar lesgegeven als muziekdocente bij het muziektheater van Quintus in Kampen.

Inmiddels kan ze haar muzikale skills ook kwijt bij haar huidige werk in het speciaal onderwijs, waar de kinderen altijd genieten van het zingen met begeleiding van Rebecca. Rebecca groeide op in een gezin waar het geloof een belangrijke rol speelt en waar de gospelmuziek een samenbindende factor was en is. Rebecca’s zangcarrière raakte in een stroomversnelling toen ze gevraagd werd om zangleidster van de Jeugdkerk “Fellowship” te worden. Samen met band “The Ambassadors””

mocht ze vele gave optredens verzorgen, waardoor ze zich ook leerde presenteren op het podium.

Een van de hoogtepunten was een optreden samen met Sharon Kips waarbij ze het nummer “Testify for love” zongen.

Verder maakte ze drie jaar lang deel uit van de black gospel formatie Celestis waar ze met heel veel plezier en

enthousiasme mee optrad door het land.

Inmiddels terug in het Flevolandse dorp Emmeloord, is sinds 4 december haar debuut album ‘world unknown’ uit! Daarnaast wordt Rebecca nog regelmatig gevraagd om als backing vocal te zingen bij diverse optredens en Cd-opnames. Hierbij kwam ze ook in contact kwam met Jaap Kramer. Samen met hem is ze aan de slag gegaan met het schrijven van nummers voor haar debuutalbum, dat nu in de winkels ligt en via deze website te verkrijgen is!

17-01-2011
Muziek
https://www.rebeccamusic.nl”

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies