Mercy Ships brengt hoop en genezing naar de allerarmsten

Mercy Ships is een internationale christelijke hulpverlenings- en ontwikkelingsorganisatie die hoop en genezing brengt naar de allerarmsten in ontwikkelingslanden. Door gebrek aan voorzieningen, medische hulp, kennis van gezondsheidszorg en hygiëne zijn er in ontwikkelingslanden onnodige ziekten en sterfgevallen. Mercy Ships helpt de vergeten armen door het brengen van hoogstaande medische zorg en ontwikkelingshulp.

© christelijknieuws.nl

Sinds 1978 heeft Mercy Ships miljoenen mensen gediend door het geven van medische en ontwikkelingshulp in de armste landen. Mercy Ships biedt deze hulp gratis aan. Ervaren chirurgen verwijderen tumoren, opereren aan staar, zetten schele ogen recht, herstellen gespleten lippen en verhemeltes, doen fisteloperaties en voeren vele orthopedische handelingen uit. Voor de meeste mensen in de landen die Mercy Ships bezoekt zijn die operaties niet beschikbaar en/of te duur.

Hiernaast helpen verschillende teams van Mercy Ships met het bouwen van ziekenhuizen, klinieken, scholen, opleidingscentra, huizen en kerken en meer. Door training, advies, materialen en praktische hulp aan de lokale bevolking te bieden, zorgt Mercy Ships ervoor dat de lokale gemeenschappen zichzelf kunnen ontwikkelen en onderhouden.

De fondsen voor het werk van Mercy Ships komen uit een grote verscheidenheid aan bronnen, met inbegrip van duizenden individuele mensen die ons werk ondersteunen. Donateurs ondersteunen Mercy Ships door giften of door Mercy Ships op te nemen in hun testament. Hiernaast zijn er individuele personen en groepen die Shipmate zijn geworden.

Dat houdt in dat zij structureel maandelijks Mercy Ships ondersteunen door een vast bedrag te doneren.
Naast deze particuliere giften, wordt Mercy Ships ook ondersteund door een grote verscheidenheid aan fondsen en bedrijven die financiën, lading en diensten bijdragen. Uit de medische sector worden medicijnen, medisch materiaal en voorraden gedoneerd.

Havengelden worden vaak kwijtgescholden. De mensen die aan boord dienen, betalen voor eigen kost en inwoning. Dit doen zij door hun eigen sponsoren te verzamelen, die hen financieel ondersteunen.

08-07-2011
Hulpverlening
https://www.mercyships.nl/

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies