Ruth van Mierlo: Blijdschap geeft kracht in moeilijke omstandigheden

Ruth van Mierlo en Gabriëlle van de Beek nemen je op aanstekelijke wijze mee in een ontdekkingsreis naar een leven vol vreugde. God heeft jou bestemd om blij te leven. Hij is enorm blij met je en verheugt Zich over je! Hoe wordt Gods blijdschap nu jouw blijdschap? Vanaf woensdag 18 september 13 weken lang te zien bij Family7 om 19:30 uur.

Vanaf woensdag 18 september om 19:30 uur zendt de christelijke tv-zender Family7 een nieuwe 13-delige serie uit met als thema ‘De kracht van blijdschap’ met Ruth van Mierlo.

God wil graag dat jij blij bent! Zelfs in moeilijke omstandigheden? Zelfs dan, niet blij vanwege de situatie, maar blij omdat God bij je is en je liefheeft. Die blijdschap geeft je kracht om de moeilijke omstandigheden te doorstaan; daarover vertelt Ruth van Mierlo in het nieuwe programma ‘De kracht van blijdschap’.

Ruth: ‘God sprak een aantal jaren geleden heel helder tot mij over blijdschap. Ik was vroeger helemaal niet zo blij. En ik had vaak het gevoel: ik doe het niet goed genoeg. Ik kreeg een burn-out. De Bijbel zegt: De vrucht van de Geest is blijdschap (Galaten 5:22). Ik dacht: Hoe zit dat dan, waarom denk ik dan zo negatief?’.

KIEZEN VOOR BLIJDSCHAP

Ruth ging op zoek naar de blijdschap waar God in Zijn Woord over spreekt. ‘Als gezin zijn we naar de Verenigde Staten verhuisd om te studeren aan een Bijbelschool. Ik ging zien hoe blij God met ons is (Zefanja 3:17). Ik ontdekte dat het Griekse woord voor blijdschap, het woord chara, nauw verwant is aan het woord voor genade, charis. Toen las ik in een Bijbelcommentaar iets wat mij enorm raakte: Bijbelse vreugde is Joy because of grace. Bijbelse blijdschap is vreugde vanwege Gods genade voor ons. Nu begrijp ik waarom Paulus zegt: Verblijd je altijd in de Heer (Filippenzen 4:4).’

GETUIGENISSEN

Ruth: ‘Vanaf aflevering twee heb ik samen steeds iemand geïnterviewd die de kracht van blijdschap heeft ontdekt. In aflevering 8 ‘Blij ondanks omstandigheden’ komt Bernard Oudhoff, voorganger in Geertruidenberg, aan het woord. Hij heeft zijn eerste vrouw verloren aan kanker. Ze hadden op dat moment drie nog heel jonge kinderen. Hij vertelt uit eigen ervaring over de kracht van dankzegging.

ZIJN VREUGDE IS JOUW KRACHT

Ruth: ‘Juist in moeilijke omstandigheden is het belangrijk om Zijn blijdschap over jou en Zijn genade te ervaren. Als je je in Christus gaat verheugen, krijg je de kracht die je zo nodig hebt midden in de moeite. De eerste aflevering van De kracht van blijdschap starten we met Gods blije plan voor jou. Eén reden is omdat Zijn vreugde jouw kracht is (Nehemia 8:10). En die kracht is ook beschikbaar voor jou!’

Over Ruth van Mierlo

Ruth van Mierlo (1966) is getrouwd en heeft twee kinderen. Zij deed onder andere HBO Commerciële Economie, talenstudies in het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk en een Bijbelschool in de Verenigde Staten. Ruth is oprichter van Joyful Life Network en is samen met haar man voorgangersechtpaar in Nieuwegein bij familiekerk ‘De Bazuin’.

‘De kracht van blijdschap’ met Ruth van Mierlo is te zien vanaf 18 sept. elke woensdag om 19:30 uur bij Family7 of online via Family7+.

AFLEVERINGEN

1 Waarom blij? – Ruth van Mierlo – 18 sept.
2 Blij om wat God voor je heeft gedaan – Stef Schagen – 25 sept.
3 Blij omdat je niet perfect hoeft te zijn – Dick Pieterman – 2 okt.
4 Blij om wie je bent – Jennifer Bakker – 9 okt.
5 Positief denken en spreken – Matthew Helland – 16 okt.
6 De vreugde van de Heer – Erica Duenk – 23 okt.
7 Blijdschap door de Heilige Geest – Gerard de Groot – 30 okt.
8 Blij ondanks omstandigheden – Bernard Oudhoff – 6 nov.
9 Blij in onzekere tijden – Simon Visser – 13 nov.
10 Opgewekt in de aanval – Lydia Olsem – 20 nov.
11 Aanstekelijk blij – Lucie Bogaerds – 27 nov.
12 Laat je blijdschap niet roven! – Astrid en Jaap Feddes – 4 dec.
13 In blijde verwachting – Esther Vorsterman van Ooijen – 11 dec.

Family7

Family7 is de christelijke televisiezender en te ontvangen in ca 4,5 miljoen huishoudens via o.a. de volgende kabel- en glasvezelproviders: Ziggo 230, KPN 78, Solcon 300, Telfort 78, XS4ALL 78 e.v.a. Voor alle andere aanbieders en het uitzendgebied kijk op: www.family7.nl. Via Family7+ kan je live tv kijken én alle programma’s on demand terugkijken: www.family7.nl/plus.

Family7 is dé 24/7 christelijke televisiezender met programma’s uit die je (weer) in contact brengen met God en met anderen. Ook wil de zender een platform zijn waar christelijke organisaties zichzelf kunnen presenteren. Sinds 2005 is het dé christelijke televisiezender voor jou en je gezin. Het doel: Nederland bereiken met het evangelie van Jezus Christus. Ze zenden televisieprogramma’s uit via hun website en op de Nederlandse televisie. Het bereik blijft groeien: inmiddels ontvangen ruim 4 miljoen huishoudens Family7.

Auteur: Hillianne van Oordt
Beeld: Videostill YouTube
Web: www.family7.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies