Veel belangstelling voor sportief evenement Woord en Daad

Een recordaantal van 355 deelnemers doet mee aan Sport For Others, het sportieve evenement van Woord en Daad. Het avontuur vindt plaats op zaterdag 28 september, bij Stavelot in de Belgische Ardennen.

Deelnemers zetten zich in tegen kindslavernij door te wandelen, trailrunnen, fietsen of mountainbiken. Ook Tearfund België werkt mee aan de realisering van het evenement. Daarnaast zetten meer dan zeventig vrijwilligers zich in voor een succesvol verloop.

Pascal Ooms, projectleider van Sport for Others, noemt het “bijzonder om te zien dat zoveel mensen in deze tijd zich inzetten voor de strijd tegen kindslavernij. De sfeer zit er nu al goed in, en het uitdagende parcours in de prachtige omgeving van de Ardennen maakt dit evenement extra speciaal. De routes zijn afwisselend en uitdagend: van wandelingen tot 42 kilometer tot een pittige mountainbikeroute van 60 kilometer.”

Kinderen bevrijden uit slavernij

Sport for Others brengt niet alleen deelnemers in beweging, maar haalt ook geld op om kinderen te bevrijden uit slavernij. Inmiddels staat de teller van toegezegde donaties op meer dan twee ton. Het streven is om 350.000 euro bijeen te brengen. Woord en Daad werkt in Bénin, Burkina Faso, Ethiopië en Nepal samen met lokale partners aan de bevrijding van kindslaven en hen te helpen een (nieuwe) toekomst op te bouwen.

Zesde editie, nieuwe locatie

Dit jaar vindt Sport for Others voor het eerst plaats in de Belgische Ardennen, na eerdere edities op de Mont Ventoux (Frankrijk), de Veluwe en Limburg. Tijdens deze vorige edities werd geld opgehaald voor projecten zoals de bevrijding van kindslaven in Haïti, het verbeteren van watervoorzieningen in Ethiopië, en het creëren van jeugdwerkgelegenheid in Burkina Faso

Dit jaar doen zeker 47 teams mee. De jongste deelnemer, slechts 10 jaar oud, fietst samen met zijn vader maar liefst 80 kilometer. Het parcours voert onder meer langs de indrukwekkende watervallen van Coo, een van de hoogtepunten van de route.

Aanmelden voor dit bijzondere evenement kan nog steeds, evenals het financieel sponsoren van een deelnemer.

Auteur: Gerhard Wilts
Foto: Woord en Daad
Web: www.woordendaad.nl
Aanmelding: Evenement

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies