Theo Niemeijer: De veranderende situatie in de wereld

Vanaf zondag 29 september om 19:30 uur zendt de christelijke tv-zender Family7 een nieuwe 13-delige serie uit met als thema ‘Dit is de antichrist’ met Theo Niemeijer. In ‘Dit is de antichrist’ staan Theo Niemeijer en Hans van Dalen in dertien afleveringen stil bij de veranderende situatie in de wereld. Een wereld die door onzichtbare machten wordt voorbereid op de komst van de antichrist. Wat gaat er gebeuren wanneer deze grote wereldleider aan de macht komt en dan met name met Israël en de kerk?

TIJD VOOR VERDIEPING

Theo: ‘Inderdaad het zesde seizoen alweer! Het blijft mooi dat het programma zo ontdekkend is voor velen. Ook voor onszelf overigens. Heerlijk als Hans weer eens uitroept: “Hoe is het mogelijk, Theo! Dat heb ik nooit geweten.” En ook met dit thema nemen we de kijker graag weer mee door de Bijbel. We merken helaas nog steeds dat er veel christenen zijn met weinig kennis van Gods Woord. Het bestuderen ervan is niet gemakkelijk en vergt tijd, maar mag iets ook gewoon eens moeilijk zijn? Soms moet je de tijd nemen om je ergens in te verdiepen. Het kan ook rust en vrede geven.’

ONTMOETING MET HEM

Maakt het bespreken van de antichrist en de gebeurtenissen in de wereld die de komst van deze wereldleider voorbereiden niet juist onrustig? Theo: ‘Een van de eerste afleveringen gaat inderdaad over de geest van de antichrist die de wereld aan het veranderen is. Je kunt daarbij denken aan de genderdiscussie, de geweldspiraal in het Midden-Oosten, de plaats van sociale media, het elektronisch geldverkeer, noem maar op.

‘Dus ja, de wereld wordt klaargemaakt voor de antichrist. Maar de onrust die je daarover misschien kunt ervaren, is ook precies de reden waarom een serie als ‘Bijbelse Toekomstverwachting’ goed is om te bekijken. Vanuit Gods Woord besteden we aandacht aan de komende gebeurtenissen. Je krijgt als kijker uitgelegd wat er staat te gebeuren. Door je te verdiepen in Gods Woord kun je jezelf zonder angst voorbereiden op de komst van Jezus. Als je echt van Jezus houdt, dan verlang je toch naar een ontmoeting met Hem?’

Over Theo Niemeijer

Theo is geboren in 1952 en is getrouwd met Heleen en vader van drie kinderen. Hij studeerde boomteelt/tuinaanleg in Boskoop, tuinarchitectuur in Utrecht en theologie aan de Bibelschule te Brake in Duitsland. Theo was 19 jaar lang predikant bij de Vrije Baptistengemeente Enschede en is daarnaast al meer dan 35 jaar redacteur van ‘Het Zoeklicht’.

AFLEVERINGEN ‘DIT IS DE ANTICHRIST’

Afl. 1 De geest van de antichrist 29 sept.
Afl. 2 De kenmerken van de antichrist 6 okt.
Afl. 3 De invloed van de antichrist 13 okt.
Afl. 4 De dag van de antichrist 20 okt.
Afl. 5 De kerk en de antichrist 27 okt.
Afl. 6 De weerhouder van de antichrist 3 nov.
Afl. 7 Voorlopers van de antichrist 10 nov.
Afl. 8 De identiteit van de antichrist 17 nov.
Afl. 9 De regering van de antichrist 24 nov.
Afl. 10 Op weg naar Harmagedon 1 dec.
Afl. 11 Een schuilplaats voor Israël 8 dec.
Afl. 12 De bruiloft des Lams 15 dec.
Afl. 13 Het Messiaanse koninkrijk 22 dec.

Family7

Family7 is de christelijke televisiezender en te ontvangen in ca 4,5 miljoen huishoudens via o.a. de volgende kabel- en glasvezelproviders: Ziggo 230, KPN 78, Solcon 300, Telfort 78, XS4ALL 78 e.v.a. Voor alle andere aanbieders en het uitzendgebied kijk op: www.family7.nl. Via Family7+ kan je live tv kijken én alle programma’s on demand terugkijken: www.family7.nl/plus.

Afbeelding: Videostill YouTube
Web: www.family7.nl
Auteur: Hillianne van Oordt

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies