Shadi Khalloul spreekt uit ervaring over apartheid in Israël

Eind september spraken we met Shadi Khalloul, die op enkele kilometers woont van de Libanese grens. Het gebied dat in de afgelopen weken volop in het nieuws is vanwege het grondoffensief in Zuid-Libanon. Shadi is een Aramese christen, in Israël zijn er enkele duizenden Arameeërs. Vaak hoor je dat in Israël minderheden worden gediscrimineerd of dat er apartheid is. Hoe ervaren de Arameeërs dat?

Shadi zet zich in voor het bouwen van bruggen tussen christenen en Joden. Met hem bespreken we hoe het is om te wonen binnen schootsafstand van Libanon, en hoe minderheden in Israël goed onderdeel kunnen zijn van de samenleving. Shadi Khalloul: “Israël is geen apartheidsstaat. Ze mogen bij mij op bezoek komen!”

Wie is Shadi Khalloul?

Shadi Khalloul is een Aramese Christelijke Maronitische Israëliër. Hij is de voorzitter en oprichter van de Israëlische Christelijke Aramese Associatie en treedt op als woordvoerder voor het Forum van christelijke officieren uit het Israëlische leger, het IDF.

Shadi was bij de verkiezingen van 2015 de eerste inheemse lokale christelijke Arameeër die als vertegenwoordiger van zijn volk kandidaat was voor de Knesset binnen de Joods-Zionistische partij. Hij is een ondernemer en een van de gemeenschapsleiders die betrokken is bij activiteiten om het Aramees-Syrisch als gesproken taal onder de Maronieten en andere christenen in Israël nieuw leven in te blazen.

Het bouwen van bruggen tussen christelijke en joodse gemeenschappen in Israël, het doen herleven van de Aramese identiteit, het erfgoed en de taal, en het opnieuw opbouwen van de eerste christelijke Aramese gemeenschap en stad in Galilea, Noord-Israël is zijn missie.

Christenen voor Israël

Stichting Christenen voor Israël stelt zich ten doel om christenen in Nederland en wereldwijd bewust te maken van de betekenis van het Joodse volk in Gods handelen met deze wereld. Haar boodschap naar de kerken is dat de gemeente van Jezus Christus niet in de plaats van Israël is gekomen, maar dat er nog verschillende belangrijke beloften voor Israël in de nabije toekomst zullen worden vervuld.

Steun

Wilt u deze en onze andere educatieve activiteiten mede mogelijk maken? En zo de boodschap van Gods trouw aan Israël verder verspreiden onder christenen in Nederland?
Doneer dan online: Maak een gift over

Auteur: Christenen voor Israël
Web: www.cvi.nl
Foto: Videostill YouTube

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies