ChristenUnie feliciteert Leger des Heils met taart

Een taart van twaalf en een halve meter. Daarmee feliciteerde de ChristenUnie het Leger des Heils. Lijsttrekker en fractievoorzitter Arie Slob overhandigde de taart zaterdagmiddag 9 juni in Utrecht aan de commandant van het Leger des Heils in Nederland; commissioner Hans van Vliet.

De twaalf en een halve meter is het resultaat van een felicitatieactie die de ChristenUnie organiseerde via internet. Iedereen die dat wilde kon het Leger des Heils feliciteren op de website van de Christen Unie. Elke felicitatie was een centimeter van de taart waard.

“Christen Unie deelt geloof, idealen en passie Leger des Heils”

Arie Slob (die vergezeld werd door ChristenUnie partijvoorzitter Janneke Louisa) lichtte in een toespraak de reden van de felicitatie toe en prees de directe en energieke aanpak van het Leger des Heils. “De Christen Unie deelt het geloof, de idealen en de passie van deze bijzondere en kenmerkende organisatie. Vanuit diepe idealen, Gods liefde voor mensen en met nuchter realisme de problemen in de samenleving te lijf. Opkomen voor de kwetsbaren. Geïnspireerd door het voorbeeld van Jezus geloven ook wij dat iedereen er toe doet.

“We voelen ons daarom nauw verbonden met deze bijzondere organisatie en willen op een verjaardag dan ook niet ontbreken. Aan het bijzondere jubileum zit ook een signaal naar de samenleving. Onze samenleving kent nog vele blinde vlekken, er is veel verborgen armoe, veel eenzaamheid. Nog steeds is het hard nodig dat we opkomen voor de kwetsbaren dat er professionele hulp wordt verleend. De hulpvraag stijgt. In tijden van crisis nog meer. Er is nog veel werk te doen.”

Volgens commissioner Hans van Vliet doet het Leger des Heils zijn werk het liefste in bescheidenheid. “Met dit jubileum bedanken wij de Nederlandse samenleving voor het feit dat wij dit werk mogen doen.”

De overhandiging van de taart vormde de afsluiting van de Jubileumspelen die het Leger des Heils organiseerde op de Atletiekbaan Overvecht in Utrecht. Een middag vol sport voor iedereen. Tijdens de Jubileum Estafetteloop liepen ook de Utrechtste burgemeester Aleid Wolfsen en gedeputeerde Mariette Penarts mee.

Leger des Heils – Christenunie
12-06-2012
Samenleving
https://www.legerdesheils.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies