Gevangenen laten zich dopen mede door werk Logos Hope

‘Once my eyes were closed, but now I can see!’ riep een van de 46 gevangenen van Olongapo District gevangenis. De vrouwelijke gedetineerde had mede door de bezoeken van de Logos Hope teams de vrijheid van Jezus ervaren.

Omdat het boekenschip al zo lang in Subic Bay is, nodigde de plaatselijke voorganger Tony Paras de bemanning uit om de vrouwen in het gevang op te zoeken en mee te helpen met de bijbelstudies. Cipier Emily zei: “De meetings werden snel de bestbezochte bijeenkomsten in de gevangenis. Het is een zegen om pastor Tony en de bemanning hier te hebben en te horen vertellen over Gods liefde voor deze mensen.“ Door deze wekelijkse bijeenkomsten onstonden er vriendschappen tussen opvarenden en gevangenen die openlijk vertelden over hun worstelingen. Als gevolg daarvan begrepen veel gevangenen Gods onvoorwaardelijke liefde voor hen en wilden Jezus graag volgen. Na twee maanden van bezoek en discipelschap lieten 46 gevangenen zich dopen.

Aan boord van het zendings- en boekenschip Logos Hope wordt sinds april 2012 hard gewerkt. Johan Crezee, Nederland en 1e machinist aan boord, schrijft: ‘Momenteel worden nieuwe systemen ingebouwd of zijn under construction.’

De Logos Hope wordt nog zeker tot en met november onder handen voordat het schip kan uitvaren naar Hong Kong, Cambodja en Thailand. Door de intensiteit van het huidige project heeft de leiding van OM-Schepen besloten om, de daadwerkelijke vervanging van de generatoren en het bijbehorende schakelbord niet in 2013 te doen, maar in 2014 plaats te laten vinden. Door de planning aan te passen kan de bemanning iets langer op adem komen, kan het schip weer even doen waar het goed in is en hebben de troepen aan de wal wat meer tijd om het vervolg van het Power Up Project verder goed voor te bereiden.

Op de Logos Hope kunnen ze voorlopig onze rekeningen nog blijven betalen. Sterker nog: ze zijn heel blij dat ze inmiddels 9 van de 10 miljoen dollar ontvangen/toegezegd gekregen hebben om de generatoren te kunnen vervangen. Een supporter van het Schepenwerk in Noord-Amerika heeft toegezegd om voor elke 2 euro die we ontvangen voor de Logos Hope en het Power Up Project, hij 1 euro bijlegt tot een maximum van 3 miljoen dollar. Op dit punt zijn ze dus aangekomen.

Douwe Scheepsma
© Operatie Mobilisatie
26-10-2012
Evangelisatie
https://www.operatiemobilisatie.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies