Inzamelingsactie op Huishoud- en Negenmaandenbeurs

ALMERE – De christelijke hulpverleningsorganisatie Zending over Grenzen zamelt zondag 24 februari na afloop van de Huishoud- en Negenmaandenbeurs artikelen in die de standhouders achterlaten. Het is de tweede keer dat de organisatie een dergelijke inzamelingsactie houdt op de beurs waar ruim 600 bedrijven vertegenwoordigd zijn.

Kleding, schoenen, (houdbaar) voedsel, babyproducten en hygiëneartikelen. Op de Huishoudbeurs is het allemaal te vinden! Voorheen werden de artikelen die de standhouders achterlieten weggegooid, maar sinds vorig jaar is daarin verandering gekomen. Want 45 vrijwilligers van Zending over Grenzen halen de artikelen op om ze een tweede leven te geven bij arme gezinnen, ouderen en tehuizen in Oost-Europa.

Vorig jaar werden er onder meer luiers, babyvoeding en -rompers, speelgoed, (positie)kleding en een enorme partij mutsen meegenomen. De producten zijn naar Moldavië gebracht, waar de gezinnen, ouderen en tehuisdirecties de producten met open armen ontvingen.

Ook dit jaar hoopt Zending over Grenzen weer op een geslaagde actie. Wim Klein, coördinator Hulpgoederen vertelt: “Met de actie op de vorige Huishoudbeurs en de bekendheid die we de laatste dag eraan geven bij de standhouders, hopen we op een mooie opbrengst waarmee we veel mensen blij kunnen maken!”

Mieke Wallet-Groenewegen
Zending over Grenzen
14-02-2013
Samenleving
https://www.zendingovergrenzen.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies