Scholieren Almere zamelen spullen in

Leerlingen van Villa Parkhurst in Almere zamelden kleding, schoenen, schoolmateriaal, knuffels, hygiëneartikelen en andere spullen in voor kansarme kinderen in Oost-Europa. Donderdag haalde Zending over Grenzen de spullen op en laadden de leerlingen zelf de vrachtauto vol.

Bijna dertig leerlingen van klas 1, 2 en 3 deden in het kader van de projectweek mee. Zij maakten zelf flyers om mensen op te roepen goederen die zij niet meer gebruiken in te leveren en verspreidden die in de nabijgelegen woonwijk. Vervolgens haalden zij met supermarktkarretjes de spullen bij de mensen op.

Het doel van het project was dat de leerlingen iets deden waar anderen iets aan hebben. Onderdeel van het project was ook het houden van een presentatie. Merelva Pinas, projectleider en docent Nederlands, vertelt: “Daaruit kwam naar voren dat de leerlingen hebben geleerd zuiniger te zijn met de spullen die zij hebben, en als zij spullen niet meer gebruiken, zij die ook aan iemand anders kunnen geven!”

Zending over Grenzen is erg blij met het project van de scholieren. Wim Klein, coördinator Hulpgoederen vertelt: “Het is mooi om op deze manier tieners betrokken te maken bij arme mensen in Oost-Europa, voor wie het leven er compleet anders uitziet.”

De goederen worden uitgezocht en gesorteerd, waarna zij met een hulptransport naar Oost-Europa worden gebracht.

Zending Over Grenzen
Zending Over Grenzen
18-03-2013
Jongeren
https://www.zendingovergrenzen.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies