MAF koopt zeven vliegtuigen voor een scherpe prijs

MAF kreeg twee weken geleden het unieke aanbod om voor 1 juli zeven vliegtuigen te kopen en daarmee 1,4 miljoen euro te besparen. Het betrof vijf GA8 Airvans (zie foto) en twee Kodiaks.

Onmiddellijk werden de Businessclubleden van MAF benaderd over de financiering. Binnen een paar dagen kon directeur Adri van Geffen het goede nieuws meedelen: “Met giften van donateurs, MAF business clubleden en giften uit het Vliegtuigfonds van MAF Nederland kunnen er twee GA8 Airvans aangekocht worden. De andere drie Airvans worden door MAF Internationaal voorgefinancierd en we hopen op korte termijn hiervoor sponsors te vinden. Prachtig hoe God voorziet en we samen de schouders onder het mooie werk van MAF mogen zetten!”

De vijf GA8 Airvans kwamen beschikbaar uit een faillissement en zijn nog maar twee of drie jaar oud. Toen MAF Nederland de financiering van twee toestellen rond had, besloot MAF Internationaal de vijf GA8’s te kopen. Er is afgesproken dat deze twee toestellen als eerste een nieuwe motor krijgen en geschikt gemaakt worden voor het vliegen in Arnhemland en Papoea Nieuw Guinea, waar ze vermoedelijk in 2014 in gebruik worden genomen.

MAF Internationaal financiert de drie GA8’s voor. De aanpassingen aan de toestellen zullen pas beginnen, als de giften voor elk toestel ontvangen zijn. MAF Nederland zal proberen hiervoor sponsors te vinden, als ook MAF Australië, MAF Engeland en de Scandinavische MAF groepen.

Voor de twee Kodiaks ligt de deadline van aankoop op 1 juli a.s.. MAF Nederland komt graag in contact met particulieren en stichtingen die willen investeren in een vliegtuig, waarmee goed werk in de wereld wordt gedaan. De Quest fabriek kan deze toestellen goedkoper aan MAF aanbieden, mits ze voor 1 juli 2013 gekocht worden.

MAF

25-06-2013
Evangelisatie
https://www.maf.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies