Enorme belangstelling voor open dag MAF

Zaterdag 29 juni vierde MAF het 35-jarige jubileum met een open dag op vliegveld Teuge. Het weer werkte mee en ruim 3000 mensen (twee keer zoveel als vorige keer) kwam van heide en ver naar de basis in Teuge. Er was zoveel belangstelling dat er bij de meeste presentaties en activiteiten lange wachtrijen ontstonden.

De hele dag konden er rondvluchten gemaakt worden boven Teuge. De belangstelling was groot. Bezoekers konden met verschillende vliegtuigen een vlucht maken. Met elke vlucht sponsorde men MAF. Bezoekers konden op het terrein MAF-vliegtuigen van binnen en buiten bekijken. Bij elk vliegtuigtype werd uitleg gegeven wat er zo bijzonder aan is en in welke landen ze vliegen.

Ook waren er presentaties van boeiende sprekers. Twee van de grondleggers van MAF kwamen ook aan het woord: Stuart King (91) één van de oprichters van MAF en Jan Zwart de eerste Nederlandse MAF piloot.

Natuurlijk was er voor de kinderen een speciaal programma. Hier testten ze met spellen hun vaardigheden als MAF piloot, konden ze knutselen of zich laten schminken. Een paar keer gaf Dop van Elly en de wiebelwagen een optreden.

In verschillende informatietenten kon men zich laten informeren over alle facetten van MAF. Wat moet je doen om MAF piloot te worden, wat is de Business Club, wat houdt de MATC vliegschool in.

Op de markt konden bezoekers allerlei producten bekijken en kopen, natuurlijk was de opbrengst voor MAF of voor de MAF piloten.

Redactie christelijknieuws
© Henk-Jan Oudenampsen
30-06-2013
Evangelisatie
https://www.maf.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies